Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kis-Balika-barlang - Tordai-hasadék

Kis-Balika-barlang - Tordai-hasadék


A Balika-barlangok a Tordai-hasadékban, a menedékháztól számítva a negyedik hídnál helyezkednek el, egymással szemben, a bejáratuknál erődítésre épített védművekkel.

Orbán Balázs a leírásában megállapítja, hogy eredetileg a két barlang egy volt, csak később a sziklák elválása szakította ketté őket. A Kis- és Nagy-Balika-barlang nevét valószínűleg Rákóczi Ferenc kapitányáról, Balika Lászlóról kapta.

Orbán Balázs történeti adatok felsorolásával magyarázza a Balika név eredetét, melyet a...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kis-Balika-barlang Tordai-hasadék rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Hili odu Via ferrata Tordai hasadek
Vaskereszt Szind teto
Magyarpeterd
Csukas vizeses

Hozzászólások
Pixel
Tömeg...
Két eső között...
Barlang...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc