Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Sebő Ödön keresztje - Ugrapataka

Sebő Ödön keresztje - Ugrapataka


A térkép szerint egy keresztnek kellett volna következni a gerincen, de bárhogy tekergettem is a nyakam, nem találtam meg. Nem volt vitás, hogy ez a kereszt a térképfelvétel idején még létezett,... eltávolíthatták azóta, mégpedig nem jóindulatból... Megfogadtam, hogy mihelyt módom lesz rá, vissza fogom állítani a helyére.

Húsvétkor eljött a tavasz, ideje volt beváltani ígéretünket is... A székely legényeket nem kellett tanítani erre a munkára. Mire felocsúdtam, már állt a kereszt és rajta a felírás: Sebő hadnagy keresztje.

Idézet Sebő Ödön: A halálra ítélt zászlóalj című könyvéből. A keresztet a Maglódi Sebő Ödön Túratársaság...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Sebő Ödön keresztje Ugrapataka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Borospataka Gyimeskozeplok
Bagolyvar Gyimesfelsolok
Banya pataki volgyhid
Sziklavilag Setetpataka

Hozzászólások
Pixel
Hát az úgy volt, hogy......
2 doboz...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc