Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

A Felső-Tömös, Hasadtkő és a Prédiál - Barcaság - Orbán Balázs: A Székelyföld leírása

Ördög völgye. Százforintos-szikla. Liliomkő Lapiás. Hasadt kő. Felső-Tömös. Prediál. Szkid kolostor. Leonidási harczok. Pravoda. Bucsecs alja. Kaluger-szirt. A kincses barlang. Sinai kolostor. A Felső-Tömös, Hasadtkő és a Prédiál című fejezet részletesen Brassó belvárosa Terra Siculorum
308_prahova_volgye.jpg
A Prahova völgyében fekvő sinai kolostor a Bucsecs keletoldali kifutványával
Vadász-patak 56.83 km-re. A vasút sajnos már rég nincs, csak a hídfő maradványai, kár volt felszedni. Lefele a Baszkan - Meg nem tudtuk, hogy mi is var meg rank. Kommandó- Vadász patak - A Lakócáról leérve megkerestük ezt a geodobozt is. Ki gondolná? - Biciklizünk a megye legmagasabb településének környékével ismerkedve, s ha nem tudnánk, hogy keresnünk kell a rejteket, talán tovább hajtanánk.
Lutheránus erődtemplom Homoród 58.63 km-re. A többtornyú, impozáns erőd értékei a virágmintás, több szinten futó karzata, illetve a régi szentélyben látható 13-14-dik századi freskók. Szerencsés voltam - Mert a templomot nyitva találtam, sőt a toronyba is fel tudtam menni. Kívül - Sajnálom, hogy nem találtad meg. Kívül-belül - Persze, hogy megkerültem kívülről is teljes hosszában, de ahova a gps mutatott csak sima fal volt.
Kőember Felsőkomána 42.31 km-re. Felsőkománából indulva, a Tatárok sziklakapuja után 1,33 km-re, illetve a Faragott kő bazaltoszlopoktól 670 m távolságra érünk a sziklaalakzathoz.
Fortyogófürdő Székelypetőfalva 56.86 km-re. Nemcsak a környékről, de messzi tájakról is fogadta a reumatikus bántalmakra panaszkodókat, ugyanis a régi öregek szerint a pezsgő víz csodaszerként hatott ezekre a nyavalyákra. Feredő - Ez az a doboz, amelyiket már messziről látni véljük. A doboz a helyén - Baráti körben egész napos programunk volt ezen a kellemes, hűvös helyen, mely kis oázisként szolgál a nagy hőségben.
Ördögmalom-vízesés Bucsecs-hegység 20.26 km-re. Ez az útvonal érinti a Rendőrség-nyerget, a Lyuk-esztenát, majd a Kémények nyerge után ér ki az Omul menedékházhoz. Ujra a Bucsecsben - Elindultunk a vizeses iranyaba, ami nagyon megerte, csak nagyon esett az eso, es igy a tobbi nem lett meg. Nem volt olyan nehéz - Már nyílik a rojtos harangvirág, a tárnics, és még találni egy-két elmaradt sáfrányt.
Sasok tava Szilon-havas 41.83 km-re. Sasok tava Szilon-havas Nagyon szép kis eldugott tó ez a Sasok tava - A Fekete-völgyön keresztül közelítettük meg a Sasok tavát. Felhők között - A kék háromszög jelzést követve másztunk ki.
Leánykavár Oltszem 49.97 km-re. A Bodoki-havasok egy előhegyén található, melyet északon az Oltba torkolló Vár árka, keleten a Vár-patak és a déli oldalon a Sütei-patak határol. A hely itt is megvan - Hát, a rejtek meglett, a doboz és a szarka nem. Ládahiány - A karácsonyi ünnepek után, őszies időben indultunk rövid sétára. Oltszem III - A sütei forrás kudarca után egy újabb erdei sétát tettünk a Leánykavárhoz.
Református templom Keresztvár 24.22 km-re. A legújabb kutatások alapján ezt a várat azzal a várrommal azonosítják, amely Bodzaforduló völgyében, a Tatárhágó útvonalán fekszik, körülbelül 30 km-re Keresztvár falutól.
Római katolikus templom Sepsiköröspatak 41.49 km-re. Római katolikus templom - Sepsiköröspatak
Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység 18.54 km-re. Panoráma Sugariilor-völgy - Bucsecs-hegység Szélkapu - Na, itt aztán rendesen fúj a szél.
Réz-híd Csukás-hegység 30.57 km-re. Nevét a vöröses színének köszönheti, a rajta megtelepedett moszatoktól.
Várpanoráma Törcsvár 19.5 km-re. Az erdő szélén betonlépcsők vezetnek egy márványtáblához, oda ahol egy ideig Mária román királynő szívét őrizték. Rálátás - Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm.
Bratei-szoros Bucsecs-hegység 34.23 km-re. Bratei-szoros
Unitárius vártemplom Sepsiárkos 39.58 km-re. A három faragott vázával díszített papi szék, valamint a késő klasszicista, díszítetlen padsor. Csak körbejárni tudtam - Eddig is több alkalommal voltam a templomban, de most csak körbejárni tudtam.
Deubel-üregek Királykő-hegység 31.57 km-re. Deubel-üregek Ott voltam a rejtésnél - Sokat töprengtünk rajta, hogy hová is telepítsük a "ládát", végül erre a sziklára esett a választásunk. Boltivek szomszedsagaban - Minden evben felkeresunk egy femtablat, ami kozvetlenul a boltivek alatt van elhelyezve.
Duduj-kő Csukás-hegység 22.53 km-re. Duduj-kő
Kék-kő Ürmösi Töpe-patak 49.96 km-re. Kék-kő Ürmösi Töpe-patak
Kőboglya Leszpez-hegy Bucsecs-hegység 32.48 km-re. Kőboglya - Leszpez-hegy
Apó-csúcs Fogarasi-havasok 57.91 km-re. Apó-csúcs Fogarasi-havasok
Kovásznai Pokolsár 53.86 km-re. Egyik látványossága a város főterén található iszapvulkán maradvány. Működő gázfeltörés - Ugyan tudtam róla, de tiszta véletlenül kerültünk a Pokolsár közelébe.
A Kárpátok öregje Mirkvásár 58.79 km-re. A Kárpátok öregje Mirkvásár
Denevérek barlangja Pestera falu 25.14 km-re. A barlangon sáros patak folyik keresztül.
Turdolya-szikla Alsórákos 52.43 km-re. Nem túl magas, de szép kilátás nyílik róla Alsórákosra, az Olt völgyére, és az Alsórákosi-szorosnál a jobb és balparton őrként álló piramis alakú két Töpére. A Turdolya-szikla körül - A sziklás alakzat csúcsa az N 46.
Várhegy Sepsiárkos 39.64 km-re. Gyorsabban megközelíthető Sugásfürdő felől, ahonnan csak 2 km a távolság.
Bolgárszegi-kapu Brassó 8.34 km-re. Bolgárszegi-kapu Brassó (Bolgárszegi - kapu) - Könyen megtalálható doboz. A hajdani Brassó egyik kapuja - Érdekes kapu, de sokkal szebb a mellette levö Katalin-kapu. Pillangót fogni hóesésben - Forralt bor, hóesés, aranylepedő a Republicii-n.
Fekete laktanya Brassó 8.64 km-re. Fekete laktanya Brassó
Bod Péter Megyei Könyvtár 36.23 km-re. A Székely Nemzeti Múzeum könyvtára (100000 kötet) és a Székely Mikó Kollégium könyvtára (30000 kötet) gyűjteményével. Esti séta - Még a nyáron próbáltam megtalálni ezt a dobozt, de sajnos ültek a közeli padon és nem volt türelmem várni amíg elmennek. Egész kicsi - Elég sokan sétálgattak a környéken. Adatbázis-karbantartás - Furcsa volt, hogy a cinegék egy egész kicsi geodobozt találtak meg, habár a rejtehely képtárába feltöltött kép alapján a geodoboz nem pici.
Hegyestető Felsőcsernáton 55.44 km-re. Hegyestető - Felsőcsernáton
Homoród-folyó forrása 58.03 km-re. Innen dél felé folyik, majd 6 km után, Szászugránál, az Oltba ömlik.
A bőség allegóriái Brassó 8.66 km-re. A bőség allegóriái Brassó
Református templom Lisznyó 31.92 km-re. Lisznyó neve szláv eredetű és erdőt jelent. Nap és Hold - A képeknek hála, nem volt nehéz elékeresni a rejtekből. Templom novemberi napsütésben - A novemberi napsütés kissé csípős, rövid a nappal, ezért könnyen elérhető rejtekhelyeket választottunk. Nagytakarítás volt - Ismét meglátogattuk e helyet, pihenőül szolgált egy biciklitúrán.
A Nap haza Kovaszna 54.59 km-re. A Nap haza Kovaszna 1987
Benkő-borvízforrás Árkos 38.69 km-re. Itt épült meg az Erdei torony, az 1908-ban készült Kós Károly-terv alapján.
Fehér kút 45.14 km-re. Fehér kút
58.69 km-re. A helyet valamiért Négy háznak hívják errefele. Akác - Először is nem üregben, hanem kéreg alatt. Verőfényben - Az augusztusi hőségben jól esett a fák árnyékában keresgélni. Fészekalja - Keresés közben majdnem belenyúltunk a frissen kikelt pihe-puha madárfiókák fészkébe.
Anghelide-kanyon Nagy Kapu 30.9 km-re. Anghelide-kanyon - Nagy Kapu Az Anghelide ovon - A nemregiben elhunyt Pityu baratom emlekere egy Kiralyko turan voltam.
Szörcse 51.05 km-re. Szörcse
Sziklatorony Kurmatura-patak Királykő-hegység 26.75 km-re. Ilyenkor télen, a fák sűrű lombja nem takarja a domborzati formákat, a sziklavilágot.
29.38 km-re. Majd továbbmegyünk  és a következő letérőnél balra tartva elérjük a kis vízesést. Mésztufa - Nagyon tetszett a mésztufa formája, színe, a rajta csörgedező, szétterülő kristálytiszta vízzel. Forrás - Itt sem boldogultam GPS nélkül.
Veczerkő Erősd 21.27 km-re. Ez a hegy a Vecer nevű határrész déli lejtőjén található, az Olt fölé benyúló sziklák egyike és a délkeleti előfokát képezi annak a széles hegyláncnak, mely a Mitácsból lenyúlva, a Barcaság északi hegysorát alkotja. Lejárt a betyárvilág - "A Veczer nevű magaslat oldalában érdekes résbarlang alakult ki a krétakori, meszes cementezésű konglomerátumokban. Kőszikla - Ott álltam a szikla tövében, s kerestem a dobozt a szegbe kapaszkodva. Nehéz eset - Hát már a kőig eljutni sem volt könnyű, mivel szebbnél szebb szamócák állták el egész végig az útonkat, megnehezítve a haladást.
Középkori temető Zabola határában 55.35 km-re. A zabolai vasútállomást elhagyva, Tamásfalva irányába található egy több méter magas domb - halom, olyan mint a kunhalmok. Rossz koordináták - A megadott koordináták valahova Sepsiszentkirály és Illyefalva közé mutatnak. Ujra meg ujra - Ma megyek megkeresni Putna varat a Karpatokon tul. Kijavitas - Ez igy van, valamit elirtam, lehet, hogy valami mas csuszott bele.
Székelybánja vára Lécfalva 44.62 km-re. A várhegy nem más mint a felsőháromszéki medencéből kiemelkedő tektonikus tanúhegy, amelyet több száz évvel ezelőtt még, a Feketeügy teljesen körülfolyta, és csak az északkeleti részen kapcsolódott a fennsíkhoz. Nahat-nahat - Igaz mar 2013-ban talaltam egy rejtekladat itten a vadalmafa alatt.
Kockás tulipán-erdő Szacsva 36.03 km-re. Az úttól balra van a csodálatos tulipánmező. Szentgyörgy-napi tumultusból kiszabadulva - Megkerestem ezt a rejtekhelyet. Megegyszer ugyanitt - Meg 2016 februarjaban jartam itt es akkor masodiknak (meliek utan) talaltam meg a dobozt. Szép hely - Szép hely, könnyű megtalálni.
Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál Királykő-hegység 32.11 km-re. Hat bejárata-kijárata is van, mindegyik jelzetlen útvonalon, csak saját felelősségre járjuk be ezeket.
Emlékpark Dálnok 49.44 km-re. Emlékpark - Dálnok
Bölényrezervátum Bodzavám 31.23 km-re. A kezdeményezés Brassó megye turizmusát hivatott fellendíteni, a bölények egyelőre egy százhektáros területen kaptak helyet. Állatkert? - Végigtapogattuk a rejtek-hintát, de semmi sehol. Napozó bölények - Hiába vártam, a nagy lomha bölények semerre sem mozdultak, csak süttették magukat az őszi nappal. Bölények - Mióta utoljára voltam itt, eléggé megfutotta a belépő ára, egy kicsit hozzávettek.
Rakodó források újratöltve 29.52 km-re. Itt egy kövülő víztömeggel van dolgunk, amelynek felesleges szénsava a léggel érintkezve elillan, mi által a feloldva volt szilárd részek lecsapódnak - írja Orbán Balázs. Mészkőtufa - Az igazság az, hogy itt GPS nélkül nem nagyon boldogulok.
Lenföldek tisztása Keresztény-havas 5.32 km-re. Lenföldek tisztása (Poiana Inului) - Keresztény-havas
Daniel-kastély Olasztelek 59.91 km-re. A kastély helyén már a 16-dik században állt egy udvarház, mely 1609-ben került a vargyasi Dániel-család birtokába.
Református templom Zágon 45.21 km-re. Református templom - Zágon
Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 21.81 km-re. Babele - Cocora-hegy Kiruccanás - Vasárnap a Bucegiben túráztunk, és mivel ott jártunk megkerestem a geoládát.
Tigáj-vízesés Felsőkomána 39.31 km-re. A zuhatag a Szarvas-tetőtől délre található, a Tigáj-völgyében (régebbi térképeken Szarvas-völgy), közvetlenül az út mellett.
Nagy-Bogáts kúria Sepsiszentgyörgy 34.85 km-re. A 19-dik század végén, 1904-ben épült Szotyori Nagy Ferenc szemerjai földbirtokos tervei alapján. Kuria a Szemerjan - Ez egy szepen helyrehozott kuria.
Régi Olt-fahíd Hévíz 53.03 km-re. Nem maradt meg fénykép vagy rajz róla.
Unitárius templom Kálnok 42.95 km-re. A famegmunkálás remekműve az itt látható két szép harangláb. Református vs unitárius templom - Mint az előttem kereső, én is a református templomhoz érkeztem először. Visszatértünk - A harangláb dülöngél, így nem engedték hogy felmásszunk. Fatorony - Sikerült bejutnom a templomba.
Guthman-Valenta kastély Olthévíz 51.87 km-re. A feltételezések szerint az egyszintes épületet 1553-ban építették, majd a 18-dik században átalakították. Romos - Ez az épület még megmenthető.
Várhányás Maksán 47.67 km-re. Várhányás Maksán Ez igen! - A tó még csendes, csak a halászok üldögelnek körülötte. Ujra fenn a dalnoki gerincen - Ellenoriztem a ladat es az most lekoltozott a csutak ala. A doboz maradékait összeszedtük - A tuskó teljesen elkorhadt.
Habos-völgy vízesése Bucsecs-hegység 18.95 km-re. Bár a kék kereszttel jelzett ösvényről is szépen látszik a Habos-völgyi vízesés, valahogy mindig kimaradt a hely felkeresése.
Egykori malom és villanytelep Homoród 58.21 km-re. Egykori malom és villanytelep Homoród
Hétforrás-vízesés Bucsecs-hegység 31.15 km-re. Hétforrás-vízesés Víz a sziklából - A rejtek adta magát, de doboz nem volt sehol.
Aldoboly 26.66 km-re. Templomának eredetét a gótikus kor idejére teszik, tehát még a katolikus korra, később nagyobb szentélyt építettek hozzá.
Vízesés a Vágy völgyében Bucsecs-hegység 26.44 km-re. A Szinaja és Targoviste közötti utat a Podul Izvor, vagyis Forrás-hídnál keresztezi.
Ortodox fatemplom Papolc 48.8 km-re. Ortodox fatemplom - Papolc
Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 48.59 km-re. Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 2004
Csalán-völgyi varrótű 32.79 km-re. Csalán-völgyi varrótű Ott voltam a rejtésnél - Nehéz a "varrótű" közelébe férkőzni, átvergődve a borókatengeren, de megéri a fáradságot. Hatso-nyereg alatt - Valamikor egy -ket evtizede itt a Kiralykon hallottam, hogy ha "remeg a labad" a sziklan "varsz a tuvel a varrogepen".
Unitárius templom Ürmös 48.81 km-re. Ha középkori templomról nincs is adat, bizonyos, hogy voltak katolikus hívek, akik a reformáció után unitáriusok lettek s az 1630-as események után is megmaradtak unitáriusoknak. Nincs talalat - Eppen takaritottak a templomudvart amikor odaertem, igy korbe tudtam nezni. Készülődés - Nehezen de meglett. Amit nem szeretek - Heureka, vegre megvan.
Babarunkai vízgyűjtő 12.42 km-re. De nemcsak a jó viz, hanem a jó levegő és a környező hegyek szépsége is idevonza a turistákat. Tatrangi víztároló - A víztároló feletti dombon, sok szúrós bokor között megtaláltam ezt a dobozt is. Feszültség a levegőben - A Csukás hegységből hazafele jövet, már sötétedéskor, megálltunk egy utolsó ladakeresésre. Sötétedéskor - A Csukás-hegységből hazafelé tartottunk, az idei Havasszépe-túráról.
Alsórákosi temető 53.48 km-re. A falu különleges temetkezési szokásairól árulkodnak a temetőben található faragott lábfák, a halottak lábához elhelyezett, úgynevezett gombosfák. Ismét helyén van Breki - ígéretemhez híven ujra felkerestem a rejtekhelyet, és jóvátettem bűnömet, így most már Breki jobban áll/ül/fekszik mint valaha. Béka - Szerencsére a térkép meg a képek alapján nem volt nehéz rátalálni a zöld béka buvóhelyére. Gombosfák - Nagy örömmel fotóztam a lábtól állított gombosfákat, hisz kiegészítették a már meglévő kopjafa- fotó gyűjteményem.
Borzvára Kispatakon 37.89 km-re. A Bodzafordulói hegyek északi lejtőjéről, a Késa nevű helyről ered a Kispatak vize. Kisse esos ido volt - Kellemes kis seta, es a mai nap ez is meglett. Tudás vagy szerencse? - Tudás vagy szerencse? A lényeg, hogy megtaláltam. A szaloncukrot kivettük - Jó mélyen volt, de megtaláltuk.
A feketehalmi vár 21.39 km-re. A Szebenbe vezető út őrzését látta el. A feketehalmi vár - Egy ujra nagyszeru rejtes egy megerdekesebb varnal, ahol mar sokszor jartam, de akkor meg nem kerestem a ladakat, amig a csapat a Kotla gerincet jarta. Hatórás szép kirándulás - A várat Feketehalomról indulva a kék pont, kék vonal, kék háromszög jelzésen közelítettük meg, csak egyszer tévesztve útvonalat. Piknik a várromon - Többnyire megborzongat, ha mesélő kövek közelében járok.
Református templom Bibarcfalva 58.99 km-re. 1332-ben plébániatemploma van, papja, Balázs. Borvízes falu - Ezt a rejtekhelyet már jó régen megtaláltam, mint a letöltött képek is bizonyítják.
Brontosaurus háta-sziklakilátó 8.6 km-re. Belátható innen a Keresztény-havas nyugati része, jó időben pedig a Bucsecs-hegység is látszik.
Református templom Bölön 41.39 km-re. Az egyházi javakat közösen használják, és úgy látszik egy ideig a templomot is. Na, ebbe sikerült bejutnom - Szerencsére a harangozónő ráért, így egy szép élményben volt részem.
Fellegvár Brassó 9.4 km-re. Az 1975-1981 közötti nagymértékű restaurálási munkálatoknak köszönhetően napjainkban vendéglátói és turisztikai létesítményként működik. Szemetes hely - Ez egy olyan hely volt szamomra, ami tobb volt mint kiabrandito.
Kőkapuk éle-csúcs Keresztény-havas 4.12 km-re. Kőkapuk éle-csúcs - Keresztény-havas
Kilátócsűr ablakkal Holbák 23.86 km-re. ) patak völgye felett.
Közép-domb Háromszéki-havasok 54.74 km-re. Közép-domb
Földvár 28.37 km-re. A templomot anémet lovagrend építtette, 1211–1222 között, a várral egyidőben. Gps készülék nélkül is lehet rejteni - Több ízben is eltűnt már a földvári geodoboz. Barcaság - A vár nem látogatható. Nyílt kapuk napja - Népünnepély volt Földváron, a Nyílt kapuk napja programban sikerült mind a templomba, mind az újjáépített várba bejutni.
Református templom Kálnok 43.13 km-re. A kálnoki református templom előtti téren található a mellszobra, mely a soproni mellszobor pontos mása. A kis testver - Miutan a nagy testvert megmasztuk johetett ez a haranglab is. Haranglábba rejtve - Valóban ott lapult a doboz a leírás szerinti helyén. Harangláb - Megtaláltam a dobozt is.
Fogarasi vár 57.99 km-re. Fogarasi vár Fogaras és környéke - Többször is voltam a Fogarasi havasokban gyalog, utoljára egy óriási vihar kergetett le a Bilea-tótól. Voltam a fogarasi várnál, augusztusban - Kár,hogy nem foglalkoznak eléggé vele, bár látszik, itt-ott valami állag megőrzésre tett kísérlet.
Bagoly Kovaszna 54.62 km-re. Bagoly Kovaszna 1988
Kőkert éle 4.39 km-re. Kőkert éle Pénteken találtuk meg ezt a geodobozt - A Medve-szakadék felől érkeztünk, az erdőben vágva utat magunknak. Kőkert éle - Nagyon erdekes rejtes, de ovatosan kell maszni ,mert konnyen le lehet esni.
Fekete Torony 8.59 km-re. Fekete Torony Brassó Csatlakozom az előttem szólóhoz - Valóban könnyű megtalálni, ha az ember visz magával egy profit. Sok beiras - Egy "Unnepi" setat tettem a tortenelmi brassoi tornyoknal. Megalazva es kifosztva - Ezt mar egy jopar eve megtalaltam, akkor meg a lada tele volt, es osztan a rejtek kitorlodott.
Dózsa György szobra Dálnok 49.44 km-re. Itt született Dózsa György, a tragikus sorsú parasztvezér, az 1514-ben kitört parasztháború vezére. Pünkösdi emlékeim - Különös hangulatát tapasztaltam meg Dálnoknak a pünküsdi búcsúra zarándokolva. Szép nagy szobor - Igazán impozáns szobor, és a környéknek valóban különös hangulata van. Annyira rejtés, hogy már nem is rejtés - Kövek alatt, hát abból itt aztán van jó sok :) Ennek ellenére, nem kellett sokat keresgélni, hiszen ez a rejtés, ott "hányódik" mindenki szeme előtt :) Még jó, hogy az illetékesek nem gyűjtenek gyakran szemetet a környéken, mert kárba veszne.
Erkel Ferenc emlékmű Kovászna 53.81 km-re. Erkel Ferenc emlékmű - Kovászna
Peles kastély 23.38 km-re. Legszebb királyi rezidenciája, a Peles-kastély.
Hunárka Rétyi Nyír 37.59 km-re. Hunárka Rétyi Nyír Teljesítménytúra levezetéseképpen - A II Háromszéki Teljesítménytúra alkalmával találtam meg, amelynek szervezésében maga a ládatulajdonos is részt vett. Útban Szacsvára - Csakúgy potyolt minket a hódara, de a fotó segítségével könnyen meglett a geodoboz. Régi kedvenc hely - Gyakran eljárok a környékre, ismerőseimnek mindig felajánlom, hogy keressék a dobozkát.
Köpeci szil 54.06 km-re. A győztes fát, a köpeci szilt, a Polgár-Társ Alapítvány nevezte be az Év Fája Európában versenyre. Nem megmondtam! - N Másodikra - Második próbálkozásra meglett. Ami kivül, az volt belül is - Hogy mi egyéb lehet még itt? Rengeteg minden.
Márton Áron szobor Kovászna 53.71 km-re. Márton Áron szobor - Kovászna
Szászhermány mocsarai 17.6 km-re. Szászhermány mocsarai
Unitárius templom Felsőrákos 57.29 km-re. A gótikus korból egy keresztelőkút maradt meg.
Régi székelyház Felsőrákos 57.29 km-re. Régi székelyház Felsőrákos Megsétáltam magam Felsőrákoson - Pont 15-én voltam ott, a templomban az ünnepélyre készültek.
Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység 18.37 km-re. Panoráma Szarvas-völgy Szarvast nem láttunk - Gyönyörű kilátás fogadott.
Unitárius templom Sepsiszentkirály 30.91 km-re. Ez egyben arra is utal, hogy már a XII-dik században plébániatemplom, amikor a Szent Istvánról elnevezett plébániák létesültek vagy kapták nevüket, ha előbb léteztek.
Őrkő Sepsiszentgyörgy 36.08 km-re. Hogy miért is Őrkő, talán régen innen őrködtek, vigyázták a várost és környékét. Változás - Nagyot változott az Őrkő környéke. Sepsi 2 - A kilátás igazán szép, ha az ember kicsit távolabbra tekint és nem csak a roma-telepet látja. Kőbánya - Kinyíltak a boldogasszony papucsai a Sugás pataka völgyében, s gondoltam az Őrkő úgyis útban van, hát akkor megkeresem az ott elrejtett dobozt.
Remény menedékhely Csoránga-öv Királykő-hegység 29.93 km-re. Az ösvény a Calinet-hídjától indul, elmegy az Oltyán-forrása, az Orlowski-forrás, a Sárga-fal, a Zerge-itató mellett, és a Rachitei-fal alá érkezik meg.
Faragott állatfej Sepsiszentkirály 31.47 km-re. Az egyik kép címe A szarvak között, a másiké Lovas farmról.
Zambler János szobor Csernáton 55 km-re. Zambler János szobor - Csernáton Fej - Könnyen megtalálható a rejtek, mivel közvetlenül az út mellett van, egy tömbház előtti parkocskában.
Fehér Torony Brassó 8.75 km-re. Fehér torony - Brassó Megvan - Megtalaltam. Hosszas keresgélés után megtaláltuk - A szemét tényleg hangulatromboló, de - lássuk be - legalább elriasztja az illetékteleneket a geo"ládától", így feltehetőleg hosszú életű lesz. Egy regi tartozas - Szegyen nem szegyen egyik legnehezebb brassoi dobozom volt.
Csigavonal Feketehalom 20.69 km-re. Csigavonal - Feketehalom
[ Fel ↑ ]
Keresztény-havas csúcs - Keresztény-havas
Keresztény-havas csúcs - Keresztény-havas 2,9 km-re
Létrás-szakadék - Nagy-kő-havas
Létrás-szakadék - Nagy-kő-havas 3,03 km-re
[ Fel ↑ ]
2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.