Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Opálbarlang - Kirulyfürdő

Opálbarlang - Kirulyfürdő


Az Opálbarlang név egészen új irodalmunkban, de a környéke, a tolvajosi Festék-malom vagy későbben Hargita-liget, ha gyéren is, de már egy pár adat révén említve volt. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik.

Az unikumszámba menő tiszta opálból álló barlang legkönnyebben az Udvarhely-Csíkszereda közt levő országútról közelíthető meg. Székelyudvarhelytől 31 km-re fekszik s épp a Tolvajos tetőn levő útkaparóház mellett vezet le a völgybe egy jókarban tartott út (csudakép opálból építve!), amelyen autóval is épp a barlang szája előtt...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Opálbarlang Kirulyfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kalibasko
Hargita liget
Kalibasko Gyermekvilag
Banyaureg Gyepu patak

Hozzászólások
Pixel
Rókalyuk...
Színek közt...
Csodás...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc