Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Gótikus erődtemplom - Szászbogács

Gótikus erődtemplom - Szászbogács


Szászbogács templomáról nem beszélnek középkori oklevelek, de késő gótikus építészeti elemei alapján építési idejét a XV. század elejére teszik, sőt feltételeznek egy előbbi, régebbi, XIII. századi templomot, melyet a XV. században erődtemplommá építenek át. Az építkezés befejezéséről a szentély fedélszélén felfedezett 1421-es évszám tájékoztat.

Mária tiszteletére szentelt egyhajós, gótikus templom, amelynek homlokzata elé utólag vastag falú tornyot emelnek. A nyugati kapu szőlőlevél és -fürt díszítése hívja fel magára a figyelmet. A déli kapu is gazdagon keretezett, oszlopfőkkel díszített csúcsíves művészi alkotás.

A szentély boltozata az első építési szakaszból keresztboltozatos,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld kirándulóhelyei

Keressétek meg a Gótikus erődtemplom Szászbogács rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Magyarsaros
Kukullokoros
Reformatus templom Haranglab
Pocstelke dombjai

Hozzászólások
Pixel
Télvégi túra 1...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc