Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Visszafolyó vizesárok - Ivó

Visszafolyó vizesárok - Ivó


Régóta keressük a Visszafolyónak is nevezett vizesárkot. A Kecskevésznek nevezett elágazástól lefele, a híd után az Ivó-patak felé tartunk, és átmegyünk két hídon. Ott a legjobb helyen érdeklődünk Kovács Erzsébettől, aki elmondja, hogy nagyapja, Balázs Ferenc, és fia, Sándor épített egy vizesárkot, mert az unokatestvér a dombon lakott, és oda vezették az Ivó vizét.

Ennek már több mint száz éve, azóta falu is települt a víz mellé, Irigyvesze. Hogy megkapjuk az árkot, felkapaszkodunk a hegyoldalra. Végre ott az árok, vígan csörgedez benne a víz. Az alsó patakhoz viszonyítva olyan, mintha felfele folyna. Az árok gondozott, mellette kijárt ösvény, kiterjedése picivel több mint egy km. Ötletes,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Visszafolyó vizesárok Ivó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Az ivoi szfinx
Banya-teto
Vadaspark Ivo
Nyerges koszikla via ferrata

Hozzászólások
Pixel
Patak szöktetés...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc