Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Visszafolyó vizesárok - Ivó

Visszafolyó vizesárok - Ivó


Régóta keressük a Visszafolyónak is nevezett vizesárkot. A Kecskevésznek nevezett elágazástól lefele, a híd után az Ivó-patak felé tartunk, és átmegyünk két hídon. Ott a legjobb helyen érdeklődünk Kovács Erzsébettől, aki elmondja, hogy nagyapja, Balázs Ferenc, és fia, Sándor épített egy vizesárkot, mert az unokatestvér a dombon lakott, és oda vezették az Ivó vizét.

Ennek már több mint száz éve, azóta falu is települt a víz mellé, Irigyvesze. Hogy megkapjuk az árkot, felkapaszkodunk a hegyoldalra. Végre ott az árok, vígan csörgedez benne a víz. Az alsó patakhoz viszonyítva olyan, mintha felfele folyna. Az árok gondozott, mellette kijárt ösvény, kiterjedése picivel több mint egy km. Ötletes,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Átjáró a sziklák között
Átjáró a sziklák között
Itt kezdődik a vizesárok
Itt kezdődik a vizesárok
Vizesárok - 1
Vizesárok - 1
Vizesárok - 2
Vizesárok - 2
Vizesárok - 3
Vizesárok - 3
A dobozba zárt szellem
A dobozba zárt szellem
Tárna
Tárna
A tárna bejárata
A tárna bejárata
A tárna
A tárna
Ahol a patak megszökik
Ahol a patak megszökik
Viszlát tesó!
Viszlát tesó!

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Visszafolyó vizesárok Ivó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Az ivoi szfinx
 • Banya-teto
 • Vadaspark Ivo
 • Nyerges koszikla via ferrata
 • Jarto Gabor ladaja Ferto-nyereg

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Patak szöktetés

  A koordináták segítségével könnyen rátaláltam a tárnára, majd a visszafele folyó patakra, miután jó darabig bolyongtam Ivó felett az erdőben, lévén hogy Kápolnás felől a Cekend tetőn keresztül érkeztem...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc