Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Majláth-kút - Bükk-erdő

Majláth-kút - Bükk-erdő


A Majláth-kút Kolozsvártól délre, a Mikes-házaktól északra, a monostori Bükk-erdőben található. Bár állítólag a környék egyik legjobb, legkedveltebb forrása, úgy néz ki mégis kevesen ismerik. Amíg ott tartózkodtam, a közeli ösvényen tucatnyi kerékpáros, sétáló, illetve bakancsos túrázó haladt el. Senki sem állt meg a forrásnál.

Egy pár leült pihenni a szemben levő padra, de a forrást ők sem nézték meg. Pedig a vize finom, megkóstolásra érdemes. A közelben több jelzett ösvény van. Ha jól tudom a kék sáv az Árpád-csúcsra vezet fel. Ez utóbbi Kolozsvár környékének legmagasabb pontja, remélhetőleg a közeljövőben geodobozt is kereshetünk majd ott....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A Majláth-kút
A Majláth-kút
A Majláth-kút 2
A Majláth-kút 2
A Majláth-kút 3
A Majláth-kút 3
A csorgó
A csorgó
Bilasku emlékkő
Bilasku emlékkő
Összeomlott fedezék
Összeomlott fedezék
Turistajelzések
Turistajelzések

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Majláth-kút Bükk-erdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Feleki gombkovek
 • Csodaszarvas fa
 • EKE forras
 • Szaszfenesi Leanyvar
 • Agrobotanikus kert Kolozsvar

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Pedig megvan

  Előbb megkerestem a mi dobozunkat, majd a másikat is...
 • Lehet, hogy csak volt másik doboz a közelben

  Én kétlem, hogy van még egy másik doboz a közelben...
 • Két doboz egymás közelében

  A dobozt megtaláltam, de nem én voltam az első megtaláló...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc