Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Majláth-kút - Bükk-erdő

Majláth-kút - Bükk-erdő


A Majláth-kút Kolozsvártól délre, a Mikes-házaktól északra, a monostori Bükk-erdőben található. Bár állítólag a környék egyik legjobb, legkedveltebb forrása, úgy néz ki mégis kevesen ismerik. Amíg ott tartózkodtam, a közeli ösvényen tucatnyi kerékpáros, sétáló, illetve bakancsos túrázó haladt el. Senki sem állt meg a forrásnál.

Egy pár leült pihenni a szemben levő padra, de a forrást ők sem nézték meg. Pedig a vize finom, megkóstolásra érdemes. A közelben több jelzett ösvény van. Ha jól tudom a kék sáv az Árpád-csúcsra vezet fel. Ez utóbbi Kolozsvár környékének legmagasabb pontja, remélhetőleg a közeljövőben geodobozt is kereshetünk majd ott....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Majláth-kút Bükk-erdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Feleki gombkovek
Csodaszarvas fa
EKE forras
Szaszfenesi Leanyvar

Hozzászólások
Pixel
Pedig megvan...
Lehet, hogy csak volt másik doboz a közelben...
Két doboz egymás közelében...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc