Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Újfalvi kőbánya

Újfalvi kőbánya


Az Újfalvi bányában kitermelt kő vulkanikus eredetű andezit, amely piroxént és hornblendát tartalmaz. Születése kb. 6,5 millió évre tehető, a Görgényi hegyek vulkanikus kitöréseinek eredményeként. Az andezittelepet az egyik kráterből kitörő láva alkotta, amely lefolyt a délkeleti lejtőn és összegyűlt az akkor létező völgyben és itt cementálódott.

A gyergyóújfalvi kőfejtőből származó andezitet különböző kőtörő és rostáló gépek segítségével dolgozzák fel és különböző, szemcseméret szerint osztályozott termékeket nyernek, amelyeket vasúti és közúti szállítmányozás igénybevételével országszerte forgalmaznak.

A késztermékek kiváló...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrázás Erdélyben

Keressétek meg a Újfalvi kőbánya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Liban teto
Csudalo ko
Jezus labnyoma Gyergyocsomafalva
Csomafalvi Del hegy

Hozzászólások
Pixel
Bazaltos...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc