Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Xántusz-kápolna - Hosszúaszó

Xántusz-kápolna - Hosszúaszó


A Xántusz-kápolna Fitód és Hosszúaszó települések középútján, a fenyves erdő szélén áll, a Hosszúaszó-patak völgyében. A tatárjárás emlékét idéző kápolnát 1990 májusában építették újra. Ezt megelőzően 1933-ban romos állapotban volt és egy csíki turistacsoport emlékművet állított fel itt az 1694. évi tatárbetörés elleni győzelem emlékére. Ezen a helyen állott Xántus Keresztes alcsíki királybíró sírja.

Hosszúaszó kőrisfái

Ha Hosszúaszó kápolnájának kőrisfái beszélni tudnának, történelmi évfordulóról mesélnének. 1694. február 13-án 350 tatár tört be a Gyimesekből Felcsíkra. A szentmihályi Sándor János felcsíki alkapitány riadóztatta a székelyeket, és a tatárokat kiverték. Azokban a napokban embermagasságú...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Xántusz-kápolna Hosszúaszó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Xantusz-kastely romjai
Bukk feje Csikmindszent
Hosszuaszo
Csikszentlelek 500 eves harsfa

Hozzászólások
Pixel
Meseszép hely...
Bicozás...
Xantusz völgyi séta...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc