Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Sebestorony

Sebestorony


A Szörényi-havasokhoz tartozó Szárkő-Godján-hegység északnyugati részében, Karánsebestől keletre fekszik Sebestorony község. A falutól 1 km-re északkeletre található a 420 m magas Stirminica-hegy, melynek ormán többemeletes toronyrom dacol az idők múlásával. A messzire ellátszó falcsonk a faluból több jelzetlen ösvényen is megközelíthető a hegyoldal gyümölcsösein keresztül. A hegycsúcsról jól belátni a Sebes-folyó völgyét, a Déli-Kárpátok havasait, valamint a Karánsebesen túl elterülő termékeny síkságot.

A tornyot a 19. században többnyire római eredetűnek tartották, és Ovidius-, vagy Óvid-tornyának nevezték, tovább erősítve azt a helybéliek által is terjesztett legendát, hogy a híres költő itt pihent meg, útban száműzetési helye felé. Mindezt alátámasztani látszott, hogy az északkeleti fal külső oldalán, a lőrésablak mellett, római...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Toronybelső
Toronybelső
Kilátás a várból
Kilátás a várból
Sebesrom vára
Sebesrom vára
Várárok és sánc
Várárok és sánc

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Sebestorony rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szervesd tava
 • Szervesdi narciszret
 • Kis havas Szarko
 • Ferenc Jozsef szobranak talapzata
 • Szerelem alagut Obrezsa

 • Hozzászólások

  Pixel
 • V@lybra_2

  A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is...
 • Havas hegyek alatt

  Fél óra gyaloglás után értünk fel a romokhoz...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc