Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szaszhermany mocsarai
Barcaszentpeter Tatarvar
Lempes domb
Fenyok kozott Barcaszentpeter

Hozzászólások
Kivágott fa?...
Egy barcasagi templomvar...
Köszönjük...


Evangélikus erődtemplom - Szászhermány

Evangélikus erődtemplom - Szászhermány


Szászhermány Brassótól 10 km-re fekszik. Magyar neve a Hermann német személynévből származik, első írásos említése 1240, majd mézhegy jelentésű latin alakban is ismert volt. A község német neve, Honigberg, is ezt jelenti. Gótikus erődtemplomát 12 m magas várfal veszi körül, a XIII. században épült. A 7 védőtoronnyal erősített belső várfal oldalán, lakásra is alkalmas helyeket alakítottak ki. Több ízben feldúlták a törökök, Vitéz Mihály és az osztrákok, Basta csapatai. Bethlen Gábor és Rákóczi kurucai sikertelenül ostromolták. 1848 decemberében a székelyek elfoglalták.

***

1240-ben Mons Mellis néven írják az oklevelek. 1377-ben Kons Mellis, 1404-ben Herman, 1415-ben Honchperg, 1426-ban Hermanfalva, 1427-ben oppidum Hermanfalwa, 1484-ben villa regalis Herman, 1488-ban Honigberg formában jelentkezik. 1240-ben IV. Béla a kerci cisztercitáknak adományozza egyházának jövedelmeit, ekkor tehát temploma van. (ecclesia in...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrázás Erdélyben

Keressétek meg a Evangélikus erődtemplom Szászhermány rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc