Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Medve to Szovata
Kilato Piroska-to
Kilatotorony Szovata
Adrenalin Plus

Hozzászólások
Magyar Husvet Szovatan IV...
Úszás utáni séta...
Dinó a dobozban...


Kilátó - Vörös-tó - Szováta

Kilátó - Vörös-tó - Szováta


A Vörös-tó egy sekély sós vizű tó, melynek alján vastag kálcium- és vasszulfát-tartalmú iszapréteg található. A tó fölött kilátó épült. A kilátó a Medve-tó és a fakitermelő út közötti Nyugati-sétány mellett található.

Az 1600 négyzetméter területű, fordított S alakú tó a nevét a vízben nagy mennyiségben előforduló sóféregről kapta. Ez a vörös szín leginkább tavasszal figyelhető meg, ugyanis a színük függ a víz sótartalmától: minél sósabb a víz, annál pirosabb színe van a ráknak. Mivel a Vörös-tó sókoncentrátuma hatalmas,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kilátó - Vörös-tó - Szováta rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc