Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Aranykakas - Marosvásárhely

Aranykakas - Marosvásárhely


A Marosvásárhelyen Bürger-palotaként, illetve Aranykakas vendéglőként ismert szecessziós épületet Bürger Albert építtette családja számára. Az 1938-as gazdasági válságban a család tönkrement és kénytelen volt eladni a villát, amelyet 1948-ban államosítottak. Előbb irodáknak használták, majd az 1960-as években vendéglőt hoztak létre benne Aranykakas néven.

Jelenleg hajléktalanok lakhelye, fényképészek fotótémája, amelynek megmentéséért tulajdonosa, a bukaresti Romarta Rt. semmit nem tesz, a város pedig tehetetlen. Bürger Albert, hosszú ideig városi tanácsos, Bernády György híve, az akkori Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, az Országos Magyar Párt tagja nemcsak sörgyáráról volt híres,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
3761
3761
3761
3761
3764
3764
3765
3765
Az izmos kakas
Az izmos kakas
3768
3768
3769
3769
A kakas
A kakas
1897
1897
A kagyló
A kagyló
A volt vendéglő udvara
A volt vendéglő udvara

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Aranykakas Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Regi Varosi Strand Marosvasarhely
 • Turbina Marosvasarhely
 • Holokauszt emlekmu
 • A volt Varosi Kozuzem epuletei Marosvasarhely
 • Regi varosi stadion

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Nem vagyok tökéletes

  A kislányom egyik kedvenc zenekara a Zanzibár...
 • Nyálkás januári este

  Amikor ide a szomszédba jártam iskolába (1986-1990) még működött a vendéglő, és sok minden másképp volt...
 • Siralmas

  Hát siralmas hely lett a Kakas környéke...
 • Kell a pont, ezért visszatértem

  Mivel a Nem fogok idejönni többet bejegyzésre nem kaptam pontot, visszatértem mégis a rejtekhelyhez, kikerültem a taposóaknákat és előszedtem a dobozt...
 • Nem kedvelem a gyászos helyeket

  Munkából hazafelé menet, gondoltam, hogy megnézem ezt a rejtekhelyet...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc