Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Otemeto Szekelykocsard
Ortodox fatemplom Szekelykocsard
Szekelykocsard
MIG 21 Aranyosgyeres

Hozzászólások
Aranyosgerend...
Templom...
Álcázatlan geodoboz...


Református templom - Aranyosgerend

Református templom - Aranyosgerend


Aranyosgerend látnivalója az 1290-ben épült, gótikus és román stílusjegyekkel díszített református templom.

A rejtés időpontja: 2013 március 18
A rejtekhely típusa: Hagyományos geodoboz

1268-ban jelentkezik oklevelekben terrea Gerende néven. 1289-ben Gerend formában fordul elő. 1391-ben Alsó- és Felső-Gerend a neve. A templomról az első adatot magában a templomban találjuk. Kőbe vésve örökítették meg a sekrestye építési idejét: Istam cameram edificavit Stephanus Sacerdos Anno Di MCCXC. A templom mindenképpen régebbi, mert a felirat...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Református templom Aranyosgerend rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc