Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Lécfalva

Lécfalva


Lécfalva falu Romániában Kovászna megyében. Közigazgatásilag Nagyborosnyóhoz tartozik. A szomszédos Várhegy falut 1899-ben csatolták Lécfalvához. Sepsiszentgyörgytől 17 km-re keletre a Feketeügy jobb partján fekszik.

1332-ben villa Beze, Lézafalva, Lozofalva néven jelentkezik az oklevelekben. 1537-ben Leczfalvának írják. Az 1567. évi regestrumban Léczfalva 28 kapuval szerepel. 1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, András a pápai tizedjegyzék szerint 6 dénárt fizet. Egy 1537. évi oklevélből ismeretes, hogy a templom védőszentje Szent Miklós, amikor a...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Lécfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Szekelybanja vara 2 Lecfalva
Szekelybanja vara 1 Lecfalva
Halasto Szorcse
SZNM 7 Maksa

Hozzászólások
Pixel
Kultúrotthon...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc