Katolikus templom - Jobbágytelke
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking
  Főoldal  Kapcsolat  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció


Rejtekhely

Jobbágytelke közigazgatásilag Székelyhodoshoz tartozik. Marosvásárhelytől 24 km-re északkeletre, Székelyhodostól 3 km-re a Tar-bükk alatt fekszik, a Hodos-patak völgyében. A hagyomány szerint eredeti lakói görgényi várjobbágyok voltak. 1719-ben a lakosság több mint fele pusztult el pestisben. A trianoni békeszerződésig Maros-Torda vármegye nyárádszeredai járásához tartozott. 1992-ben 861 lakosából 844 magyar, 13 cigány és 4 román volt. Látnivalói a római katolikus temploma, a Balla Antal tájház és a jobbágytelki falumúzeum.  Jobbágytelke napjainkban hagyományőrző néptánctáborok helyszíne.

Katolikus templom - Jobbágytelke a térképen

A részletes leírás, képek, gps koordináták, térképek, segítség a geodobozok megtalálásához, stb. a regisztrált felhasználók számára elérhetőek.

 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2020 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Plus Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.06 másodperc