Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Várhegy - Füzér - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Várhegy - Füzér | Hol van ez a hely?

Az 552 m magas füzéri Várhegy egy vulkanikus képződmény, mely a Hegyköz alacsony medencedombságából magányosan kiemelkedik. A kopár sziklafelszínén sajátos vegetáció alakult ki, ennek a sziklagyepnek a jellegzetes növényei a sziklai ternye, a törpe nőszirom, és a rózsás kövirózsa. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Várhegy Füzér fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Füzér és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Várhegy! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Várhegy Füzér közelében?
Halastó Óvári. Szentháromság kápolna Nagykároly. Nagykárolytól délre, nagyjából 3 kilométerre található, egy emberi kezek által emelt domb tetején, amely feltételezhetően egykor strázsadombként szolgált. (látnivaló és geodoboz)
Halastó Szamosdara. Érsemjén. 125.6 km-re. Nem fogadható el Szántó János, egykori érsemjéni református lelkipásztor feltevése. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szatmári béke emlékoszlopa Kismajtény. A Domahida vasútállomása mellett található emlékmű a majtényi síkon történt fegyverletételre emlékeztet.
I vilaghaborus emlekmu Kismajteny. Fráter kastély Gálospetri. (turisztikai hely geoládával) Egykori Pázmány-bentlakás Szatmárnémeti. Egykori Pázmány-bentlakás, ma a katolikus egyház óvodája - Szatmárnémeti.

Történelmi-kulturális értékek - Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Füzér térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Várhegy gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Füzér környékére? Tetszett a Várhegy? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Magányos kápolna
A kigyei kápolna a korábbi település helyén, Mezőpetri és Nagykároly között található.
Dr Andrássy Ernő park
Érmihályfalva első írásos említése 1270 augusztus 20-áról származik, ekkor Michal néven írták.
Sváb múzeum
A sváb tájház tipikusan sváb stílusban épült 1881-ben Mezőpetriben, és szinte eredeti állapotában maradt fenn.
Szentháromság kápolna
Nagykárolytól délre, nagyjából 3 kilométerre található, egy emberi kezek által emelt domb tetején, amely feltételezhetően egykor strázsadombként szolgált.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.