Cycle Map Crivadia Banita - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Krivádia-szoros - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Krivádia-szoros

Krivádia-szoros

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Krivádia-szoros képtárból:

Zászló?
Zászló?
Szoros 1
Szoros 1
Szoros 2
Szoros 2

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Krivádia-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Krivádia vártorony 0.07 km-re - Krivádia községtől délre fekvő Gyálu-Babi dombon magasodó erődítményről korábban úgy tartották, hogy egy római őrtorony maradványa. * Boli-barlang 1 8.59 km-re - A Boli-barlang Petrozsénytól 6 km-re, északra található, azon az úton, mely Hátszeg vidékét a Zsil völgyével köti össze. * A mennyország kapuja 10.2 km-re - Fégyér faluból indulva, egy körülbelül 11 km hosszú kavicsos úton juthatunk el Románia egyik legfestőibb helyére. * A víznyelő felett 10.32 km-re - Románia egyik legfestőibb helye, egyik legszebb tanyavilága, a fotósok paradicsoma, a Fundatura Ponorului nevű falu. * Malajesd vára 20.53 km-re - A Retyezát-hegység északi lábánál húzódó Hátszegi-medence déli szélén, a Szálláspatak vize mellett fekszik Malajesd község. * Poienii-csúcs 20.87 km-re - * Az ősök trónja 23.84 km-re - * Nopcsa kastély 24.57 km-re - Nopcsa kastély - Szacsal, XIX.

Néhány székely szó jelentése:
Kozsda = Kos. Krutyog = A vizzel telt bocskor vartyog, krutyog. Kucorog = Kuporog. Kujak = Ököl. Küjjel = Kinn. Kukuk virág = Berki-szellőrózsa. Kukuri = Teknővakarékból készült és sütött köralakú sütemény. Kuncog = A vízibéka hangja. Kurtafarkú kigyó = Keresztes vipera, melynek a farka rövid.

- Hunyad megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Banica-szoros
Banica-szoros
A körülbelül 250 m hosszú Banica-szoros a Kudzsiri-havasokban található, nem messze a Boli-barlangtól.
Boli-barlang 2
Boli-barlang 2 8.58 km-re. RH4718 Boli-barlang 2 Banica
Az Isten tenyere
Az Isten tenyere
A Ponor-rét, melyet az Isten tenyere néven is emlegetnek, a Kudzsiri-havasok Gradistea Muncelului-Cioclovina Nemzeti Parkjában található.
Vöröskő vára
Vöröskő vára
Vereskő várának romjai Bosoród községtől délkeletre 7 km-re, Lunkánytól körülbelül 3 km-re, egy 823 m magas sziklás csúcson állnak.
Sztrázsa
Sztrázsa 16.67 km-re. RH1358 Sztrázsa
Fetele Albe szentély
Fetele Albe szentély
Ez egy dák település és hasonlóan a többi feltárt erődítéshez itt is megfigyelhető a mészkő tömbökből épült falazási technika a murus Dacicus.
Pestere védbarlang
Pestere védbarlang
Pestere egykor erődített barlangját Parospestere határában kereshetjük fel.
Erődítmény
Erődítmény
Felsőszálláspatak község a Retyezát-hegység északi lejtőjének végében, a Hátszegi-medence déli részében terül el.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A híd - A völgyhídról néztük a szorost, nem volt kedvem a Banica után újra mezítlábra vetkőzni...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.