Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Renner bőrgyár - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Renner bőrgyár

Renner bőrgyár turisztikai látnivalói

The Shoe Tower located inside the former Renner shoe factory was a symbol of Cluj. It still can be admired by nostalgics, but now it is almost a ruin, and probably soon will be demolished...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Renner bőrgyár képtárból:

A gyár egykor
A gyár egykor

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Renner bőrgyár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22814 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Renner bőrgyár!

A legközelebbi település Kolozsvár, 1,06 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Renner bőrgyár közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Ecsetgyár - Kolozsvár - A projektet 2009-ben kezdeményezte egy kolozsvári művészekből, és kulturális menedzserekből álló csoport. Az Ecsetgyár egy jelenkori művészeti tér, mely független kulturális központként működik.
Egy kis szórakozás - Érdekes láda. Nem is olyan könnyü, plusz egy meglepetés. Tényleg nagyon szórakoztató. Vasárnapi sétám alkalmával találtam rá erre a geodobozra. Egy kis szórakozás. Valoban szorakoztato a lada is, meg a rejtek is. Az éjjel megtaláltam. Van benne egy kis meglepetés. Képzőművészeti Egyetem - Kolozsvár - Képzőművészeti Egyetem Kolozsvár. Nalam is gond van a rugalmas gondolkodassal. Megtaláltuk az érdekes ládát. Nagyon ötletes mind a hely, mind a láda. Megtaláltam a geodobozt. Nagyon ötletes rejtés. Képzőművészeti Egyetem Kolozsvár. Majdnem kepzomuvesz lettem, addig maszkaltam, de lehet hogy nem gondolkoztam "rugalmasan". Kétágú templom - Kolozsvár - A kolozsvári Kétágú templom, más néven az alsóvárosi református templom az egykori Külső-Magyar utca, ma 1989 december 21 sugárút 41 szám alatt található. Ezt is javítják. Bemenni ebbe sem tudtam, de felmentem az egyik toronyba, mivel a tetőjavító munkások is ott közlekedtek.
EMKE-palota - Kolozsvár - EMKE-palota, CFR tartományi igazgatóság - Bocskai (Avram Iancu)-tér 16.
Pénzügyi palota - Kolozsvár - Pénzügyi palota - Honvéd (Dorobantilor) utca 1.
Thorotzkay-ház - Kolozsvár - Thorotzkay-ház - Deák Ferenc utca 51.
Szent György laktanya - Kolozsvár - Szent György laktanya (kaszárnya) - Hunyadi (Stefan cel Mare)-tér 3.
Kariatidák - Pap-ház - Kolozsvár - A Pap-ház a volt Deák Ferenc utca 42 szám alatt található, szecessziós stílusú polgári emeletes ház. Pap József ügyvédi kamarai elnök emeltette 1910-ben.
Wertheimer-ház - Kolozsvár - Wertheimer-ház - Deák Ferenc utca 38.
Rucska-ház - Kolozsvár - Rucska-ház - Deák Ferenc utca 37.
Kis Bánffy-ház - Kolozsvár - Kis Bánffy-ház - Deák Ferenc utca 32.
Pattantyús-ház - Kolozsvár - Pattantyús-ház - Deák Ferenc utca 33.
Váradi-ház - Kolozsvár - Váradi-ház - Deák Ferenc utca 31.
Fehér Márton háza - Kolozsvár - Fehér Márton háza - Deák Ferenc utca 29.
Gróf Béldi-ház - Kolozsvár - Kolozsváron a Szentegyház (Iuliu Maniu) utca 9 szám alatt található a gróf Béldi-ház, amely egy XVI-XIX-dik században épült műemlék ház.
Simon Elek majd Gallus Viktor háza - Kolozsvár - Simon Elek majd Gallus Viktor háza - Deák Ferenc utca 27.
Csizmadiák céhháza Kolozsvár - Csizmadiák céhháza - Deák Ferenc utca 23-25.
Kemény-ház - Kolozsvár - Kemény-ház vagy Katona-ház - Deák Ferenc utca 20.
Korbuly-ház - Kolozsvár - Korbuly-ház - Deák Ferenc utca 21.
Csíki-ház - Kolozsvár - Csíki-ház - Deák Ferenc utca 18.
Bethlen-ház Kolozsvár - Bethlen-ház - Deák Ferenc utca 19.
Lath-ház Kolozsvár - Lath-ház - Deák Ferenc utca 17.
Pfenningsdorf-ház - Kolozsvár - Pfenningsdorf-ház - Deák Ferenc utca 15.
Harmincadház Kolozsvári kaszinó - Kolozsvár - Harmincadház vagy Kolozsvári kaszinó - Deák Ferenc utca 16.
Szigeti-ház - Kolozsvár - A Király utca 24 szám alatt található a Szigeti-ház, amely egy XVIII-dik században épült kolozsvári barokk műemlék ház.
Deák-ház - Kolozsvár - Deák-ház - Deák Ferenc utca 13.
Alvinczi–Rhédey–Mikó-ház - Kolozsvár - Alvinczi-Rhédey-Mikó-ház - Deák Ferenc utca 11.
Teleki-Béldi-palota - Kolozsvár - XVI-XIX-dik században épült lakóépület. Teleki-Béldi-palota - Király utca 22 szám, Kolozsvár.
Betula Pendula - Kolozsvár - Első ládánk. Egy kellemes délutáni séta közben megtaláltuk. Várossétám alkalmával. A várossétám alkalmával megtaláltam ezt a mikro-geodobozt is. A kedvesemmel. Megtalaltuk kedvesemmel ezt a ladat. Ládának nem nevezhető dobozka. Nagyon ötletes rejtekhely, csak az a gond vele, hogy mivel sokan megtalálták, a benne lévő tekercsen már nincs hely újabb bejegyzésre. A középkori Kolozsvár egykor körülbelül négy kilométeres várfallal volt körülvéve, bástyáinak (tornyainak) száma pedig meghaladta a 20-at, és mindegyiket más céh védelmezte.
Bolyai János szülőháza Kolozsvár Kolozs megye - A világhírű tudós, Bolyai János szülőháza (másnéven Benkő-ház) a belvárosi Bolyai János utca sarkán áll, az 1 szám alatt. A Bolyai utca felújítás után sétálóövezetté alakul, a tér görbületét idéző optikai csalódást előidéző térkövezéssel burkolta a kivitelező.
Pataki-Gombos-ház - Kolozsvár - Pataki-Gombos-ház - Deák Ferenc utca 12.
Ferences kolostor és templom - Kolozsvár - A kolozsvári ferences kolostor az egyedüli épen maradt gótikus koldulórendi kolostorunk a XV-dik századból.
Szabók bástyája - Kolozsvár - A kolozsvári Szabó-bástya a város második falának legerősebb sarokbástyája, a Farkas utca külső részében található. Bástya. Látom, hogy Novák apó szobor talpazatáról lekerült, hogy a magyarok ölték meg. Az építmény első írásos említése Mátyás király idejéből, 1475-ből származik.
Bánffy-palota - Kolozsvár - Bánffy György erdélyi kormányzó építtette 1774-85 között a böblingeni Johann Eberhard Blaumann tervei alapján barokk stílusban.
Incseli Szőts Sámuel-ház - Kolozsvár - Kolozsváron, a Király utca 18 szám alatt áll az 1795-ben épített, barokk műemlék Incseli Szőts Sámuel-ház.
Minorita templom és kolostor Kolozsvár Kolozs megye - Egykori minorita templom és kolostor, ma görög-katolikus székesegyház - Deák Ferenc utca 10.
Schilling-ház - Kolozsvár - Schilling-ház - Deák Ferenc utca 7.
Gombos-ház és nyomda Kolozsvár Kolozs megye - Gombos-ház és nyomda - Hermann Oberth utca 1.
Tükör utca - Kolozsvár - Renoválás alatt. Azért, Kolozsvár épületei nem maradnak el szépségben, egyik európai nagyvárosétól sem. A Tükör utca, ma Iuliu Maniu, nyugati része a XIX-dik században épült, eklektikus stílusban - a tervezők Haussmann Párizs újjáépítéséhez kidolgozott tervéből inspirálódtak.
Bethlen-Bánffy-ház - Kolozsvár - Kolozsvár belvárosában, a Király utca 16 szám alatt álló, barokk műemlék lakóház.
Wass-ház - Kolozsvár - Wass-ház - Deák Ferenc utca 5.
Farkas utcai református templom - Kolozsvár - A ferences testvérek építették késő-gótikus stílusban, Mátyás király rendeletére és anyagi támogatásával. Szent György és a sárkány. Na, ez jó nagy templom. A Farkas utcai református templom építészeti és történelmi műemlék-épület, a legnagyobb egyhajós gótikus templom Erdélyben.
Aranyműves vagy Újhelyi-ház Kolozsvár - Aranyműves vagy Újhelyi-ház - Ion C Bratianu (volt Király) utca 27.
Ócsai-ház - Kolozsvár - Ócsai-ház, Kereskedelmi és Iparkamara - Deák Ferenc utca 3.
Folly-Hutflesz-házak - Kolozsvár - Folly-Hutflesz-házak - Deák Ferenc 6-8.
Karolina-oszlop - Kolozsvár - 1831-ben állították fel Páll Sámuel főbíró kezdeményezésére, Habsburg I Ferenc császár és felesége Karolina Augusta 1817-dik évi látogatásának emlékére.
Toldalagi-Korda-palota - Kolozsvár - Király utca 14. Toldalagi-Korda-palota, ma a Babes-Bolyai Egyetem adminisztrációs hivatala.
Sárkányölő Szent György szobra - Kolozsvár - Sárkányölő Szent György szobra a Farkas utcai református templom előtt áll.
Wesselényi-Dobál-ház - Kolozsvár - Wesselényi-, majd Dobál-ház - Deák Ferenc utca 4.
Pataki-Teleki-ház - Kolozsvár - Pataki-Teleki-ház - Deák Ferenc utca 1.
Bocskai István fejedelem szülőháza - Kolozsvár - A Mátyás király utcában álló, lényegében Mátyás király szülőházával szemben álló ház helyén álló épületben született Bocskai István, 1557 január 1-jén.
Mátyás király szülőháza - Kolozsvár - Itt született Mátyás király, Méhfi Jakab polgár és szőlősgazda házában, 1443 február 23-án.
Kenedeffy-ház Kolozsvár Kolozs megye - Kenedeffy-ház - Deák Ferenc utca 2.
Óratorony - Szent Mihály templom - Kolozsvár - Ugyanis innen nyílik az egyik legszebb kilátás a városra, mintegy 360 fokban. Magas torony. Mivel, szerintem a toronyba való felmenés számít megtalálásnak és én nem tudtam bemenni, úgy gondolom, hogy nem találtam meg a rejtekhelyet. Felkonf.. Kellemes Kolozsvári Magyar Napokat. Kik azok a geoládászok?. Mit jelent a bejegyzésed címe? Mert nekem nem sikerült megfejteni. Kolozsvári Magyar Napok. A toronyba, de a torony tövében sem, a GPS egyáltalán nem működött. Az Óratoronyról annyit, hogy elég sok lépcsőt kell megmászni, de sokszorosan kifizetődő vállalkozás.
Memorandisták emlékműve - Kolozsvár - Memorandisták emlékműve - Deák Ferenc utca.
Szarvadi-ház - Kolozsvár - Szarvadi-ház - Király utca 10.
Református Kollégium - Kolozsvár - Református Kollégium - Farkas utca 14.
Barokk polgárház - Kolozsvár - Barokk polgárház - Király utca 8.
Emil Racovita Líceum - Kolozsvár - Emil Racovita Líceum, volt Polgári Leányiskola - Farkas utca 9-11.
Kőváry-ház - Kolozsvár - XIX-dik század elején épült és a Bástya utca elején álló műemlék lakóház.
Erdélyi Történeti Múzeum Kolozsvár Kolozs megye - A Bástya utca 2 szám alatti Petrichevich-Horváth-házban kapott helyett az Erdélyi Történeti Múzeum.
Barokk Makoldy-ház - Kolozsvár - Barokk (Makoldy)-ház - Király utca 6.
Teleki-palota Kolozsvár Kolozs megye - Teleki-palota - Farkas utca 7.
Pataki-Tollas-ház - Kolozsvár - Pataki-Tollas-ház - Farkas utca 5.
Állami Levéltár - Kolozsvár - Farkas utca 10. Állami Levéltár, volt fogház, és középkori városfal-részlet a telek határán.
Szervátiusz Múzeum - Kolozsvár - A Szervátiusz Múzeum a kolozsvári Szent Mihály Plébánia épületében, a plébániaházban található állandó kiállítás, melyet megnyitóját 1996-ban tartották.
Akadémiai Kollégium - Kolozsvár - Színház utca 1 szám, Király utca 4. Akadémiai Kollégium, a régi Egyetemiek Háza, az első magyar kőszínház telke.
Egykori vármegyeház - Kolozsvár - Egykori vármegyeház, és középkori városfal-részlet a telek határán. Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 6.
Erdélyi Iskola szoborcsoport - Kolozsvár - Erdélyi Iskola szoborcsoport a Farkas utcában, a Babes-Bolyai Tudományegyetem főépülete előtt található.
Karacsay-házak - Kolozsvár - Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 1. Karacsay-házak, és középkori városfal-részlet a telek határán.
Bolyai János mellszobra - Kolozsvár - Bolyai János mellszobra a Babes-Bolyai Tudományegyetem belső udvarán áll - Vetró Artúr alkotása, 1979.
Babes-Bolyai Egyetem - Kolozsvár - Babes-Bolyai Egyetem, egykori Magyar Királyi Ferenc József Tudományegyetem. Szerencsemre. Addig kerestem a dobozt, hogy a rektoratus őre azt hitte, terrorista vagyok. Megtaláltuk ezt a ládát is. A forgalmas hely miatt jobb este vagy esetleg hétvégén keresni. Greetings from Poland. On the way back from trekking in Muntii Rodnei, we have visited Cluj for some sightseeing. Egy szép kis séta alkalmával. Vasárnap délután egy szép kis séta alkalmával kaptam meg ezt a geodobozt. Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 1.
Egykori piarista templom - Kolozsvár - Egykori piarista templom, ma Szentháromság római katolikus templom. Egyetem utca 5.
Báthory István elméleti líceum - Kolozsvár - Báthory István elméleti líceum, volt Piarista líceum - Egyetem utca 7-9.
Gilovics haz - Petőfi (Avram Iancu) utca 23. A Gilovics-ház 2001 áprilisában leégett, azután tégláit széthordták, ma csak romjai látszanak.
Redut - Kolozsvár - Az egykori Belső-Monostori utcában álló épület karzatos báltermében több erdélyi országgyűlést tartottak. 1848-ban itt mondták ki Erdély unióját Magyarországgal.
Piarista rendház kolostora - Kolozsvár - Piarista rendház kolostora és Convictus nobilium (nemesi bentlakás). Egyetem- és Farkas-utca saroképülete.
Báthory-Apor Szeminárium - Kolozsvár - Az Egyetem utcában lévő Báthory-Apor Szeminárium épületét Apor István alapítványából építették a jezsuiták 1728-31 között. Az egykori Szent József Fiúneveldét 1776-ban a piaristák vették át.
Katolikus líceum nyomdája - Kolozsvár - Katolikus líceum nyomdája és középkori városfalrész a telek határán - Petőfi (Avram Iancu) utca 15.
Egykori Biazini-szálloda Kolozsvár Kolozs megye - Egykori Biazini-szálloda, ma lakóház - Petőfi (Avram Iancu) 20.
Aleman-ház Kolozsvár - Aleman-ház - Petőfi (Avram Iancu) 18.
Szabó Károly háza - Kolozsvár - Szabó Károly háza - Petőfi (Avram Iancu) utca 12.
Bogdánffy-ház - Kolozsvár - Bogdánffy-ház - Petőfi (Avram Iancu) utca 1.
Kakasos templom Kolozsvár - Kakasok mindenhol. Tipikus Kós épület. A Kakasos templom, vagy felsővárosi református templom a Mócok utca 84 szám alatt található - a templomot Kós Károly tervei alapján építették szecessziós stílusban 1913 és 1914 között.
Elveszett világ Botanikus kert Kolozsvár - A kolozsvári botanikus kert egy olyan pontját ismerheted meg, ahol elfelejted, hogy egy városban, vagy akár egy botanikus kertben vagy. Webhely, emlékeztető. > a weboldal nehezen megyA rejtekhely. Megtalált világ. Körülbelül két órával késtük le, hogy mi legyünk az elsők. A terep értékelése. Nem győzöm ismételni, egy geodoboz rejtőjének kutyakötelessége értékelni saját rejtését. Értékelve. Az első megtaláló értékelte a rejtekhelyet. Egy üde erdő hangulatát hozza, csirepelő madarakkal, csörgedező patakkal, és ugráló mókusokkal.
Alverna ferences kegyhely Kolozsvár - Az Alverna Szent Ferenc-rendi épületegyüttes Kolozsvár délkeleti szélén, a Békás nevű helyen, a Bükk utca elején található. Az Assisi Szent Ferenc szülőhelyén álló templom mintájára épült.
Szent Donát szobra Romulus Vuia Néprajzi Park - Jelenleg a Romulus Vuia Néprajzi Park szabadtéri részlegén tekinthető meg. A Hója-domb egyik kiemelkedő pontjára a 18-dik század végén állították fel szőlősgazdák védőszentjének, Szent Donátnak a szobrát.
Agrobotanikus kert Kolozsvár - Közel 7 hektárnyi területen 1800 növényfajta található itt. A kolozsvári Agrobotanikus kert az Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem területén található.
Park sportpályákkal Kolozsvár - Kitartó keresés után. Megtaláltuk a helyreállított ládát, máshová van rejtve mint eredetileg, de a koordináták ugyanazok, néhány méterrel odébb a kőfalban érdemes keresgélni. Nincs megadva a magasság. Igaz könyü helyen van. Megvan. Köszönjük a rejtést. Megtaláltam a ládát. Kicsit pesszimistán indultam a keresésére, mivel láttam, hogy elég régóta nem találta meg senki, gondoltam, hogy nyoma veszett. Keleti kilátó Hója-erdő - Kolozsvártól északnyugatra, a Törökvágástól nyugatra található egy hegy, és annak gerincét, északi lejtőjét borító erdő, a Hója. Óriás. Nem telt el 24 óra amióta megtaláltam egy nano méretű rejtést Maros megye határában. Szerenyseg. Mivel honaponta legalabb egyszer-ketszer megjarom Kolozsvart, ezert az ottani rejtekek sincsenek biztonsagban. Ügyes doboz. A gps nem sokat segített a lombok között. Séta. Most, 2013 december 28-án, március végi melegben és napsütésben sétáltam egyet a Hójában. A délre néző oldalon századokig szőlőt termesztettek.
Kolozsmonostori papírmalom - Valószínűleg már 1718 és 1719 között működött. Park. Megtaláltam (másodikként) a parkban levö dobozkát. Letünt idők. Könyü kis séta alkalmával találtam meg ezt a geodobozt. Késett a repülőgép. Ismerőseim rokonait vártuk haza, de késett a repülőgép. A kolozsmonostori templom dombja mögött, északnyugatra, a Kisszamostól (Malomárok) északra álló épület.
Kálvária-templom Kolozsvár - Az első kolozsmonostori erődítmény, egy árokkal körülvett földvár, a 10-dik században épült. Magyarázat megértése. Nekem a dadogós viccet is kétszer kellett elmagyarázzák. Hiábavaló keresés. Mivel a szerződött csősz kaszálás és takarítás közben megkapta a geodobozt, amit a gazzal együtt a szakadékba dobott, így csak a láda helyét találtam meg. Ilyen is van?. Azt értem, hogy magántulajdon, de azt nem, hogy abszolút magántulajdon. Magyarázat. Amint már írtam valakinek a kertje is abszolut magántulajdon. A kolozsmonostori Kálvária-templom, vagy római katolikus Nagyboldogasszony-templom a Monostori út 60 szám alatt található.
Fekete nyár Rózsák parkja Kolozsvár - 9,45 m kerületű fekete nyár, a kolozsvári Rózsák parkjában.
Kolozsvári Szénafüvek - Legkönnyebben a kajántói vám (Irisz telepi téglagyár) melletti dombnak tartó úton közelíthetjük meg. Szomú hírek. Szomorú híreket kell közöljek. Gyereknap. Botanikus Terepen. Sok sikert. Megéri kimenni, csodaszép hely. Nyárvégi séta. Nagyon ötletes rejtés. A Kolozsvári Szénafüvek a Kolozsvártól északnyugatra, a város szélétől körülbelül 6 km-re található.
Colina park Kolozsvár - Kirándulni készültünk a diákokkal. Esett az eső, a kirándulást lefújtuk de a ládát megkerestem és meg is kaptam. Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Megtaláltam a geodobozt. Szerintem az "ösvény" mindennek mondható, csak ösvénynek nem. Meg a rendoroket is atvertuk. Megtalaltam, erdekes. Katolikus templom Kisbács - Az épület több mint 600 éves. Őszi bicajozás. Végre egy olyan geodoboz és rejtés ami megérdemel minden dicséretet. Kilóra összeállított geodobozok?. Könnyű kritizálni a rejtéseket, de neked hány saját rejtésed van?. Magyarázat. Már számtalanszor és nyugodtan megbeszéltük. A kisbácsi harapós kutyákA rejtés a kisbácsi római katolikus templomot mutatja be.
Bácstorok - Bácstorok. Konnyeden megtalaltuk egy geoladavadasz tura alkalmaval. Ködben. Megtaláltuk, olyan ködben, hogy orrunk hegyét is alig láttuk. Egy kellemes kis kiruccanás alkalmával. Gyönyörű szép napos téli napon, megtaláltam ezt a geodobozt is. Bácstorok. Nagyon könnyen rátaláltunk. Kerek tisztás Hója-erdő - Kiterjedése körülbelül 295 hektár, legmagasabb pontja 506 m-en található. A Hója egyben hegygerinc és erdő is, Kolozsvártól, illetve a Törökvágásnak nevezett, természetes módon képződött hágótól nyugatra található.
Csodaszarvas fa Kolozsvári Bükk - A kolozsvári Bükk erdő egyik régi érdekessége a Csodaszarvas fa, amelyről dr Xántus János jópár évtizede irt egy cikket fénykepes ilusztrációval, amelyet sajnos nem sikerult fellelnem. Az elejen ketelkedtem. Nem hittem volna, hogy ekkora sikernek fog orvendeni ez a lada. Gratula az elso megtalalonak. Esetleg ha tobb es minosegibb informacioval rendelkezel a faval kapcsolatosan, nem bannam ha kozze tenned. Itt még soha nem voltam. Habár a kék kereszt jelzésen már ezerszer. 5 diák kíséretében. Hát talán azzal kezdeném, hogy csipesz helyett megteszi egy csinos egyetemista lány vékony újjacskája. Az Erdélyi Gyopár folyóiratból származik minden információ a famatuzsálemről.
Feleki gömbkövek - A gömbkövek megtalálhatók a 827 m magas Kis Magurától a Pata és Ajton között emelkedő Nagy Csoltig (722 m), csaknem minden suvadáskaréjban, vizmosásban és patakmederben. Gömbkövek. Érdemes megnézni a rejtekhelyről feltett fényképet. Családommal. Egy délutáni rövid séta alakalmával találtuk meg. Nem tudtam a létezéséről. Kirándulásaim alkalmából már nagyon sokszor elsétáltam e geodoboz melett, mivel nem tudtam létezéséről. Régóta járunk ezen az ösvényen. De sosem figyeltem fel rá, hogy ennyi gömbkő van még a Sárosbükkben. A Kolozsvárról déli irányba kiránduló természetjárók gyakran találnak kisebb-nagyobb gömbalakú köveket, melyeket a tudományos irodalom feleki konkrécióknak nevez.

Történelmi-kulturális értékek - Kolozs megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

  • Hozzászólások, bejelentések
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Renner bőrgyár adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Renner bőrgyár - Könyen megtaláltam. Nagyon jó rejtés, de lehangoló a kilátás...
  • Jó ötlet ez a rejtekhely - A veszélyekre figyeljetek, ha arra jártok. Az épület teteje omladozik, és ha bementek, fém hullámlemezek eshetnek a fejetekre...
  • Gyar - Nagyon durva hely. Koboroltunk az elhagyatott epuletekben probaltunk tetore maszni...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Renner bőrgyár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8237 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.