Bükklok település (Hargita megye) Központ: Csíkszépvíz. Közeli települések: Sántatelek (Izvorul Trotusului) 2.43 km-re, Komjátpataka (Comiat) 3.44 km-re, Ugrapataka (Valea Ugra) 7.22 km-re, Gyimesfelsőlok (Lunca de Sus) 7.53 km-re, Csíkszépvíz (Frumoasa) 7.61 km-re. Bükklok román elnevezése: Fagetel.
Szállás

Szállás Bükklok (Fagetel) - Csíkszépvíz, Hargita


Keress szállást Bükklok közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Bükklok (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Ortodox templom 0.14 km-re. A Tatros forrása és Piposz felé indultunk, megálltunk kicsit ennél a templomnál, megcsodálni a környéket. Sehol senki.
Ortodox kolostor 1.68 km-re. Ortodox kolostor - Bükkloka
Gyimesi hágó 2.41 km-re. Gyimes vidékének megközelítése a Gyimesi hágó, régi nevén Tekerőhágó, irányából történik. Itt éri el a Csíkszereda és a Gyimesi szoros közötti 12 rszágút a legmagasabb pontját.
Piposz birtok 2.7 km-re. Piposz birtok - Bükkloka
Motorsirülő 3.75 km-re. A Motorsirülő az első világháborúban épült, a nevét onnan kapta, hogy idáig jöttek fel a gépkocsik a frontvonal ellátására, s itt képeztek ki nagyobb teret a forduláshoz. A Motorsirülő a Szénás út és a főgerinc találkozásától alig több mint száz méterre található, északkelet felé.
Szentlélek-kápolna 3.92 km-re. Szentlélek-kápolna - Széphavas
Szép-havas 3.92 km-re. A hely kultikus hangulatának élményét az elképesztő körpanoráma egészíti ki. Kézzelfogható közelségben délnyugatra a Pogány-havas, lábunk alatt a Tatros völgye, annak túloldalán a völgy keleti hegyoldalai, gondozott kaszálóival.
Széphavas 4.03 km-re. Szoborállításra készül Szépvíz. Emléket állítanak annak a Szent Lászlónak, akinek a falu a nevét köszönheti.
Pogány-havas 4.08 km-re. A Pogány-havas és környéke, az év minden szakában érdekes látnivalót nyújt. A Gyimesi-hágótól indulva kényelmesen fel lehet jutni, kevesebb mint egy óra alatt, a Pogányhavas 1351 méteres csúcsára.
Szent László emlékhely 4.15 km-re. A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat.
[ Fel ↑ ]
Pogány-havas - Szép-havas
Pogány-havas - Szép-havas
Gyimesi-hágó - Pogány-havas
Gyimesi-hágó - Pogány-havas
A Pogány-havas tetejére várat helyez a néphagyomány. Ennek ma nyomai sem fedezhetők fel.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Partestii de Jos - Turisztikai látnivalók Pottyond - Turisztikai látnivalók Plopeni - Turisztikai látnivalók Sötétpatak
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.