Patakfalva település (Hargita megye) Központ: Felsőboldogfalva. Közeli települések: Árvátfalva (Arvateni) 1.79 km-re, Telekfalva (Teleac) 2.55 km-re, Kénos (Chinusu) 2.6 km-re, Lókod (Locodeni) 3.63 km-re, Sándortelke (Alexandrita) 3.85 km-re. Patakfalva román elnevezése: Valeni.
Szállás

Szállás Patakfalva (Valeni) - Felsőboldogfalva, Hargita


Keress szállást Patakfalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Patakfalva (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Református templom 0.09 km-re. Patakfalva régi temploma az 1802. évi földrengéskor elpusztul.
Elpusztult középkori templom 0.63 km-re. Patakfalva temetőjének keleti részében nemrég régészeti kutatásokat kezdtek. Ezen a helyen valamikor egy templom állt, mely hajdanán három falu (Patakfalva, Telekfalva, Sándorfalva) közös erőfeszítéséből készülhetett el.
Árvátfalva 1.81 km-re. Árvátfalva
Kerekerdői focipálya 2.69 km-re. Székelyudvarhelytől délkeletre létezik egy kedvelt kirándulóhely, amit Kerekerdő néven ismernek. Itt van a focipálya is, ahol már több mint 70 éve megtartjuk, megszakítás nélkül, a hagyományos Húsvéti Kupát, három utca részvételével.
Állattemető 2.9 km-re. A székelyudvarhelyi kisállat-temető a Szentimre utcán indulva közelíthető meg, a várostól délkelet irányba, a katonai egységen túl, az erdei focipálya előtt. Az engedély nélküli, de nem törvénytelen létesítmény az erdő szélén található.
Szarkakő 3.37 km-re. Az Udvarhelyi-medencét keretező dombok legmagasabbika, a 886 méter magas Szarka-kő, messziről csak erdővel borított csúcsnak látszik. A tetőre érve viszont egy fából épített pihenő fogad, mellette a csúcsjelző oszlop és a feliratos EKE-kő.
Református templom 3.57 km-re. A Nagy-Homorod völgyének legkisebb települése a községközponttól, Homorodszentmártontól 2,5 km-re, a Lókod-patak völgyében húzódik. Fölötte emelkedik a 856 m magas bágyi Várteto, melynek túloldalán található a népszokásairól nevezetes Bágy falu.
Kápolna melletti Sóskert-sósfürdő 3.71 km-re. Székelyudvarhelyen, a Jézus szíve-kápolna közvetlen szomszédságában gyógyhatású sós források törtek fel. Már az 1800-as években létezett itt egy fürdő, melyet Sóskert néven ismertek.
Jézus-kápolna 3.76 km-re. Székelyudvarhely nyugati, Székelykeresztúr felé vezető kijáratánál, kőfallal körülvéve áll a kis kápolna, amelyet Jézus szíve kápolnának is neveznek. Ez Székelyudvarhely legrégibb, épségben megmaradt műemlék épülete.
Udvarhely körüli túraösvény 3.78 km-re. Az Udvarhely körüli túraösvény az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya által kijelölt helyismereti, gyalogtúra útvonal. A fehér alapon narancssárga U betűvel, benne narancssárga ponttal jelzett túraösvény nagyvonalakban követi a város határának vonalát.
[ Fel ↑ ]
Szarkakő - Székelyudvarhely
Szarkakő - Székelyudvarhely 3.41 km-re
Budvár üregei - Székelyudvarhely
Budvár üregei - Székelyudvarhely 5.32 km-re
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Felsőmoécs - Turisztikai látnivalók Sarisoru Mare - Turisztikai látnivalók Laceni - Turisztikai látnivalók Alexandria
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.