Sepsibükszád település (Kovászna megye) Központ: Sepsibükszád. Közeli települések: Kárpitus (Carpitus) 2 km-re, Tusnádfürdő (Baile Tusnad) 5.1 km-re, Uzonkafürdő (Ozunca-Bai) 5.11 km-re, Mikóújfalu (Micfalau) 5.79 km-re, Málnásfürdő (Malnas-Bai) 8.27 km-re. Sepsibükszád román elnevezése: Bixad.
Szállás

Szállás Sepsibükszád (Bixad) - Kovászna


Keress szállást Sepsibükszád közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Sepsibükszád (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Bugyogó-borvíz 0.93 km-re. A Csomád-Büdös-hegység legismertebb mésztufa lerakodásai a Csomád déli lejtőin, Rakottyás-patak, Bugyogó-borvíz és Tó-patak völgyében alakultak ki, ahol kis szurdokvölgyek képződtek.
Sólyomkő vára 1.74 km-re. Sólyomkő vára az Alsó-Sólyomkő sziklacsúcsára épült. 1421-ben említik először az irások.
Likaskő 2.11 km-re. Sepsibükszád érdekessége, természeti ritkasága, az Olt völgyében található Likas-kő. A Csomád hegyből lefolyó vastartalmú ásványviz cementezhette össze a folyóterasz egy szakaszát, a mellette levő puha üledéket pedig az erózió lepusztította.
Vápa vára 2.2 km-re. Sepsibükszád határában, a Rakottyás-patak és az Olt közös teraszormán, ez utóbbi jobb parti hegyfokán, a Zsombor-patak beömlésétől északra fekszik, az őskori telepre épült, kora középkori Vápa vára.
Almás-tető 2.45 km-re. A mostani celpontunk Mikoujfalu folott, a Zsombor (Voros) es a Nagy Hid pataka kozott talalhato Almas teto, az Oltfejben, 774 meteren.
Sziklavilág 2.89 km-re. A Csomád hegytömb déli részén, Közép-Európa egyetlen épen maradt vulkáni kráterében keletkezett csapadékvizből a Szent Anna-tó.
Szent Joákim-kápolna 3.14 km-re. A Szent Anna-tó festői szépségű környezetében 2 kápolna épült, a Szent Anna és a Szent Joakim kápolnák. 2012 július 21-én, a Szent Anna búcsú alkalmával, a tó nyugati oldalán 1562-ben már állt Szent Joakim kápolna emlékére egy keresztet állítottak.
Függőhíd az Olt felett 3.64 km-re. Függőhíd az Olt felett - Tusnádfürdő
Szent Anna kápolna 3.73 km-re. Lázárfalva határában, a hegyek közt rejlő tengerszem partján 1764–1765-ben a tusnádi és kozmási lakosok egy kis kápolnát építenek Kecskés (vagy Kovács) Pál kezdeményezésére. Többször születik újjá romjaiból: 1860-ban, 1925-ben, 1948-ban és legutóbb 1975-ben.
Kövesponk 3.76 km-re. Bükszád egy vadregényes hegykebelben fekszik, a tusnádi szoros alsó torkolatában, gyönyörü lombdús hegyektől körülkeretelt fennsíkon, melynek nyugati oldalán mélyen ágyalta be magát az Olt.
[ Fel ↑ ]
Sólyomkő vára, Alsó-Sólyomkő - Sepsibükszád
Sólyomkő vára, Alsó-Sólyomkő - Sepsibükszád 1.71 km-re
Alsó-Sólyom-kő - Sepsibükszád
Alsó-Sólyom-kő - Sepsibükszád 1.71 km-re
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Mirau - Turisztikai látnivalók Gorneni - Turisztikai látnivalók Voronet - Turisztikai látnivalók Dreptu
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.