Herkulesfürdő település (Krassó-Szörény megye) Központ: Herkulesfürdő. Herkulesfürdő román elnevezése: Baile Herculane. Német neve: Herkulesbad.
Bejelentkezés --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Herkulesfürdő (Krassó-Szörény megye) és környéke turisztikai látnivalói

Rablóbarlang Herkulesfürdő. Rablóbarlang - Herkulesfürdő Hűsülő. Talán lehetne egy kicsit célratöröbb a segítség, mert ez így GPS-nélkül elég tág. Félkész ládaoldalak. Sajnálom, hogy félkész ládaoldalakat fogtatok ki.
Gőzölgő-barlang Herkulesfürdő. Gőzölgő barlang - Herkulesfürdő Szauna. Tényleg nagyon profi a hely.
Kis-Domogléd-csúcs. Kis-Domogléd-csúcs
Nagy-Domogléd-csúcs. Nagy-Domogléd-csúcs
Páfrányos-szoros Herkulesfürdő. A Páfrányos-szoros, románul Cheile Feregari, Herkulesfürdőtől délre, a Nagy-Domogléd-csúcstól nyugatra található A feregari, ferigari szó valószínűleg a feriga szóból ered, ami magyarul páfrányt, harasztot jelent.
Vasútállomás Herkulesfürdő. Herkulesfürdőtől 8 km-re esik a jellegzetes, monarchia korabeli vasútállomás. Bánság. Az állomást nem hiába tartják a Monarchia legszebb vasutállomásának. Megvan. E Még müködik. Miután egy órát töltöttünk Herkulesfürdön barangolva, megnéztük az állomás barokk épületét is.
Rosec-vízesés. Cociu (Rosec)-vízesés Szép hely csak kicsit száraz. Voltunk a vízesésnél, vagyis a GPS szerint.
Miháld vár Mehádia. A településtől északkeletre áll az egykori Miháld várának romja, a 15 m magas lakótorony maradványa, a feltárások alapján a XIV-dik században épült.
Bánsági Szfinx. A bánsági szfinxnek nevezett kőszikla a Herkulesfürdőhöz tartozó terület délnyugati szélén, a Cserna folyó partján, a DN 6 jelzésű műút közelében található.
Őslénytani lelőhely Kiskirálymező. Kiskirálymező őslénytani lelőhelye Bélajablánc község területén található, védelem alatt álló terület.
Falétra Scarisoara felé. Falépcső Scarisoara felé
Krajova-szoros Kiskirálymező. A 2,5 km hosszú Krajova-szoros (románul Cheile Globului) a Szemenik-hegység déli határán, az Almási-medence keleti végében található.
Robbantott-szikla. A Robbantott-szikla a Cserna folyó jobb partján található, a Iuta-patak beömlésének közelében.
Vízimalmok Kismiháld. Mehadika, 1911 és 1918 között Kismiháld, község a Bánságban, Krassó-Szörény megyében, Orsovától 46 km-re észak–északnyugatra, a Szörényi-Érchegység egyik patakvölgyében fekszik.
Rejtett sziklakapu. Rejtett sziklakapu a Cserna felett
Nagy-Szviniecsa-csúcs Almás-hegység. Nagy-Szviniecsa-csúcs, románul Svinecea (Sviniecea) Mare.
Porta Orientalis-hágó Domásnya. A Porta Orientalis-hágó a vízválasztón helyezkedik el, Domásnya falutól északra.
Ad Orientem-alagút Teregova. A Temesvár - Karánsebes - Orsova vasútvonal, mely eredetileg az Orientbahn elnevezést kapta, 1875 és 1879 között épült.
Karrmezők Zaton-tó. A karrmező (karrosodás) a vízerózió egyik formája a karszt, azaz a mészkő, dolomit és gipszkőzetekben.
Isten hídja. Az Isten hídja, a legnagyobb természetes híd Romániában, és a második legnagyobb Európában.
Ciucevele védett terület. A Ciucevele védett terület, a Cserna-folyó és a Szén pataka között terül el. Nem volt a helyén?. Miért írod azt, hogy "csak úgy oda van téve az út mellé"? Én a geodobozt egy szikla ferde repedésébe rejtettem, egy kő mögé.
Római kasztrum Teregova. A teregovai római kasztrum a Hideg- és a Temes folyók összefolyásánál, körülbelül 2 km-re a falutól északra, a Hideg-folyó és az európai út között, a folyó bal partján volt.
Corcoaia-szoros Cserna völgye. A Corcoaia-szoros a Cserna-völgyének az egyik legszebb látnivalója. Semmi gond. M valasz. Reszemrol:* felhsznalonev - marad* rejtesek maradnak - mar irtam "En nem fogom megsemmisiteni az ide feltett infoimat, kepeimet, ladaimat mint ahogy Te tetted a . Szomorú helyzet. Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy ez az egész így alakult.
Teregova-szoros Örményes. A Temes-Cserna árok a Kárpátok leghosszabb folyosószerű árka, 90 km hosszú, Örményes és Teregova között összeszűkül, kialakítva a Teregova-szorost.
Olán-csúcs Godján-hegység. Olán-csúcs, románul Varful Olanelor.
Szentháromság sziklája. A sziklába vájt Írott kő ortodox remetekolostor Örményes határában, a Temes felett átívelő vasúti híd tövében található. Az újrarejtett ládát találtátok meg. Hát, ez volt a . Majdnem drive-in rejtés. A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre.
Örményesi-szoros Örményes. A Temes-folyó két szakaszon is bevágta magát a Szemenik-hegység kemény, kristályos kőzetébe.
Kis-Tucsila-csúcs Godján-hegység. Kis-Tucsila-csúcs, romanul Varful Tucila Mic.
Tucsila-csúcs Godján-hegység. Tucsila-csúcs, románul Varful Tucila.
Tucsila-nyereg Godján-hegység. Tucsila-nyereg, románul Saua Tucila.
Bizarr-vízesés Ménes-völgy. A Bigár vízeséstől folytatva utam Stájerlakanina fele a Ménes-völgyben - lévén, hogy kerékpárról nézve más a világ mint autóból.
Szárkő-hegység. A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok északnyugati részén található, Krassó-Szörény és Hunyad megyék területén.
Drankó vára Drenkova. Az egykori Krassó–Szörény vármegyében, Berszászka falu szomszédságában, Drenkova település keleeti szélén a Duna partján, a Suva Recska-patak torkolatánál állt valaha Drankó vára. Vár a Dunában. A vár a jelzőtábla szerint 100 m-re van, csakhogy 90 m az a Duna vizében.
Macska-nyereg Godján-hegység. Macska-nyereg, románul Saua Matului.
Szkerisóra köve-csúcs Godján-hegység. Szkerisóra köve-csúcs, románul Varful Piatra Scarisoarei.
[ Fel ↑ ]
Vízesés Német-völgy. Vízesés a Német-völgyben (románul Valea Mare, régi osztrák térképen Deutsches Thal), Újmoldova és Padina Mátyé (Padina Matei) között.
Zenóguca-tó Retyezát-hegység. Zenóguca-tó, románul Zanoguta.
Kemenceszék tava. Kemenceszék tava.
Klincs-csúcs Retyezát-hegység. Klincs-csúcs (fordítás kiejtés alapján), románul Varful La Clince.
Kis-Zenóga-tó Retyezát-hegység. Kis-Zenóga-tó, románul Zenoaga Mica.
Turcselu-tó Retyezát-hegység. Turcselu-tó, románul Taul Turcelu.
Arágyes-tavak Retyezát-hegység. Arágyes-tavak, románul Taurile Radesului, Lacul Rades.
Csavart-tó Retyezát-hegység. Csavart-tó, románul Lacul Rasucit.
Ferenc József szobrának talapzata Karánsebes. Ferenc József egészalakos szobrát 1906 október 7-én avatták fel Karánsebesen. Ferenc Jóska. Az igazat megvallva, szerintem az öreg császár jobban nézett ki azon a talpazaton.
Csúnya-tó Retyezát-hegység. Csúnya-tó, románul Taul Urat.
[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.