Ponoarele település (Mehádia megye) Központ: Ponoarele. Közeli települések: Tatu 17.41 km-re, Inelet 18.15 km-re, Scarisoara 18.31 km-re, Cracu Mare 19.33 km-re, Prisacina 22.42 km-re.
Szállás

Szállás Ponoarele (Ponoarele) - Mehádia


Keress szállást Ponoarele közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Ponoarele (Mehádia megye) és környéke turisztikai látnivalói

Isten hídja 0.26 km-re. Az Isten hídja, a legnagyobb természetes híd Romániában, és a második legnagyobb Európában. Az egyetlen olyan romániai természetes híd, amelyen keresztül lehet hajtani gépkocsival.
Karrmezők 0.44 km-re. A karrmező (karrosodás) a vízerózió egyik formája a karszt, azaz a mészkő, dolomit és gipszkőzetekben. Ahol a földtani időkben viszonylag lapos kőzetfelületek kerültek a felszínre a vízerózió által, ott a karsztra jellemző kémiai oldódás folytán jellegzetes, éles szélű mélyedések, bordák, barázdák alakultak ki.
Rejtett sziklakapu 15.66 km-re. Rejtett sziklakapu a Cserna felett
Ramnuta Mare vízesései 15.8 km-re. Ramnuta Mare vízesései
Ciucevele védett terület 16.51 km-re. A Ciucevele védett terület, a Cserna-folyó és a Szén pataka között terül el. A Gorj megyei Pádes községhez tartozó Cserna-falu területén található.
Robbantott-szikla 17.16 km-re. A Robbantott-szikla a Cserna folyó jobb partján található, a Iuta-patak beömlésének közelében. Ezen a helyen a mészkövek a völgy beszűkülését eredményezték.
Falétra Scarisoara felé 17.61 km-re. Falépcső Scarisoara felé
Scarisoara temploma 18.13 km-re. Scarisoara temploma
Corcoaia-szoros 18.49 km-re. A Corcoaia-szoros a Cserna-völgyének az egyik legszebb látnivalója. Ide kocsival is el lehet jutni, Herkulesfürdőtől 43 km-re van, ebből körülbelül 17 km poros, köves út.
Rosec-vízesés 24.43 km-re. Cociu (Rosec)-vízesés
[ Fel ↑ ]
Nagy-Domogléd-csúcs 27.72 km-re. Nagy-Domogléd-csúcs
Rablóbarlang 27.82 km-re. Rablóbarlang - Herkulesfürdő
Isten hídja, Ponoarele
Isten hídja, Ponoarele
Karrmezők, Zaton-tó - Mehádiai-hegység
Karrmezők, Zaton-tó - Mehádiai-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Racova - Turisztikai látnivalók Delureni - Turisztikai látnivalók Craguesti - Turisztikai látnivalók Dedovita Veche
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.