Bicazu Ardelean település (Neamt megye) Központ: Bicazu Ardelean.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Bicazu Ardelean (Neamt megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Sugó-szoros 6,96 km-re. A Sugó-szoros a Békás-szoros vidékének egyik legszebb karsztképződménye.
- Astragalus vasalt mászóút Munticsel-hegy 6,99 km-re. Az Astragalus vasalt mászóút az astragalus gyógynövényről kapta a nevét.
- Mosógép Békásszoros 7,19 km-re. Békásszoros település nyugati végében, a Súgó-szoros Természetvédelmi Terület bejáratától nem messze, közvetlenül az út mellett, a Békás-patak medrében egy fából ácsolt mosógépet találunk.
- Sugó-kő kilátópont 7,22 km-re. A Sugó-kő a Munticsel - Sugó-szoros természetvédelmi területen, a Hargita megyével szomszédos Neamt megyében található.
- Fekete Bitka Hagymás-hegység 8,44 km-re. A háromkúti útból kitérő, a Gyümölcsénes-tetőre vezető út pillanatnyilag kicsi kocsival is járható.
- Kis-Lucskő vagy Őrkő Hagymás-hegység 8,46 km-re. A Lucskőtől a gerinc túrát folytatva, észak irányba, eljutunk a Kis-Lucskőhöz.
- Tósaroki barlang Tósarok 8,5 km-re. A barlang a Hagymás-hegységben található, az ország leghosszabb konglomerát kőzetben formálódott barlangja, kilenc terme közül kettő járható barlangász felszerelés nélkül.
- Bunker a Fekete-Bitka oldalában Hagymás-hegység 8,61 km-re. A Fekete-Bitka déli szikláiban régóta tudunk egy nagy üreg létezéséről.
- Lucs-kő 9,08 km-re. A Kis-Békás keleti oldalán húzódó domuki hegyvonulat gerincén kiemelkedő, impozáns sziklaalakulat a Lucskő.
- Szurdok-kő Békás-szoros 9,14 km-re. A Szurdok-kő kilátópontjairól fantasztikus panoráma nyílik az alattunk kanyargó Békás-patakra, a korondi ajándékárusok bódéira, ezt a részt nevezik a Pokol tornácának.
- Kis-Békás kilátópont 9,46 km-re. A Kis-Békás-patak egy befejezetlen hídnál, az úgynevezett Magyarok hídjánál ömlik a Békás-patakba.
- Kis-Békás-vízesés 9,49 km-re. Aki még nem mászta meg a Kis-Békás patakot az sürgősen pótolja hiányosságát!
- Felső függőhíd Kis-Békás 9,51 km-re. Az új függőhíd lehetővé teszi, hogy száraz lábbal mehessünk végig a Magyarok-hídja - Mária-kő turista útvonalon.
- Magyarok hídja Békás-szoros 9,55 km-re. A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található.
- Mária-kő északkeleti lelátó Békás-szoros 9,67 km-re. A Mária-kő a Békás szoros délkeleti részén, a szurdok és a Kis-Békás patak között ékeskedik.
- Déli fal Mária-kő Békás-szoros 10,05 km-re. A déli fal teteje a harmadik, de nem kevésbé látványos kilátópontja a Mária-kőnek.
- La Radu mosógép Tósarok 10,07 km-re. A főútról Zsedántelek felé kell letérni.
- Nyugati fal Mária-kő Békás-szoros 10,11 km-re. A Mária-kő nyugati falának kilátópontja a csúcs közelében található.
- Panoráma kabin Mária-kő Békás-szoros 10,12 km-re. A Gyilkostó Adventure Egyesület és a Hargita megyei hegyimentők két, új típusú menedékházat építettek a Békás-szorosban.
- Lapos-patak vízesései Békás-szoros 10,28 km-re. A Békás-szoros egyik kevésbé ismert, jelzetlen ösvényen megközelíthető látnivalója a Lapos-patak vízesés-sorozata.
- Bardócz-kő Békás-szoros 10,3 km-re. A Bardócz-kő a Bardócz-hegy Lapos-patak szorosa felé magasodó sziklája, szemben a Kupás-kő sziklafalával.
- Gyümölcsénes-tető 11,45 km-re. A Gyilkostó-telepről Háromkút felé vezető útból, az Alsó-szoros közelében egy talajút indul a gerincre, mely a Gyümölcsénes-tetőre visz ki, majd Gyergyódomuk felé ereszkedik le.
- Tündérkert Békás-szoros 11,71 km-re. A Tündérkert, egy hullámos rétegvonalakkal felszabdalt, látványos és meredek letörés.
- Alsó-szoros Kis-Békás 11,9 km-re. A Kis-Békás-patak Békás folyóval való torkolatától 3 km-el fennebb a Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye.
- Könnyáztatta kő Csalhó-hegység 11,97 km-re. A Sánta láb (Curmatura Picioru Schiop)-hágóból a Dochia menedékház felé tartó ösvény, egy a szelek által furcsa alakúra formázott szikla, a Könnyáztatta kő mellett halad el.
- Szikla vizzel Csalhó-hegység 12,32 km-re. A Szikla vizzel, románul Piatra cu Apa, elnevezésű mészkőszikla a kék sávval jelzett túraösvény mellett található.
- Váracska és a Szerzetesek Csalhó-hegység 12,33 km-re. A Váracska és a Szerzetesek sziklatornyoknak adott nevek, melyek a Detunátáktól nyugatra emelkednek, a kék sávval jelzett túraösvény fölé.
- Kis-Cohárd 12,33 km-re. A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira.
- Wild Ferenc-emlékút via ferráta 12,34 km-re. Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat.
- Csalhó-kolostor 12,38 km-re. A Csalhó-kolostort 1992-1993 között építették, és az Urunk színeváltozása jegyében szentelték fel.
- Négyszögletes szoba Detunáták Csalhó-hegység 12,41 km-re. A négyszögletes szoba egy szabályos téglatest alakú sziklaüreg a Csalhó-hegységben, a Detunáták nevű sziklacsoportban.
- Balázs-csúcs 12,43 km-re. A La Radu mosógéptől folytatva utunk, a Balázs-nyakban hagyva autónk, a Hegyes-havas irányába indulva, kimászhatunk a csúcsra, melynek déli oldala sziklás.
- Gyilkos-kő Békás-szoros 12,45 km-re. A Gyilkos-kő a Gyilkos-tó fölé emelkedik, attól keletre és mintegy 700 m távolságra - a legmagasabb pontja lapos részen van, ahol a mezőn egy métafa jelzi az 1408 méteres magasságot.
- Felső-szoros 12,77 km-re. Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található.
- Kerek-kő 13,12 km-re. A Kerek-kő a Hagymás-hegység vonulatának egyik legimpozánsabb sziklaóriása.
- Gyilkos Fekete-fehér 13,19 km-re. A Gyilkos-kő déli oldalában egy látványos sziklafalban gyönyörködhetünk, melynek tetején különös látvány fogad.
- Gyilkos-tó 13,36 km-re. A Gyilkos-tó a természetes torlasztavak csoportjába tartozik.
- Dochia sziklája Csalhó-hegység 13,53 km-re. Dochia sziklája egy közismert turisztikai látnivaló, melynek több legendája is van.
- Lépcső Meteóállomás Tóka-csúcs 13,54 km-re. A Tóka alatti meteorológiai állomás és a csúcson található megfigyelő létesítmény között, a 70-es években egy falépcsőt építettek ki.
- Tóka-csúcs Csalhó-hegység 13,7 km-re. A Csalhó-hegység 1000-1300 m magas, sugáralakban elnyúló hegygerincek rendszere, melyek két magasabb pontban találkoznak, ezek a Nagy Aklos 1907 m és a Tóka-csúcs 1904 m.
- Panaghia-szikla Csalhó-hegység 13,81 km-re. A Panaghia-szikla a piros sávval jelzett túraösvényen található, mely a Dochia- és a Fantanele-menedékházak, illetve Durau üdülőhely között teremti meg a kapcsolatot.
- A katona kucsmája Csalhó-hegység 14,69 km-re. A katona kucsmája (Caciula Dorobantului) nevű konglomerátum sziklatömb egy nyílt terület, a Széles-kő-hágó (Curmatura Piatra Lata) fölé magasodik.
[ Fel ↑ ]
- Magyar és német katonák sírja Gyimesi templomkert 33,58 km-re. Magyar honvédek és német katonák sírja a gyimesi római katolikus nagytemplom kertjében, a 12/A jelzésű út mellett.
- Bor-kút borvízforrás Borka-völgy Besztercei-havasok 33,65 km-re. A Keresztes-havasból eredő Borka-patak mentén található ásványvízforrások közül a legismertebb a Bor-kút nevű forrás.
- Osztrák-magyar honvédek sírja Gyimesbükk 33,85 km-re. 64 osztrák-magyar honvéd és tűzér, valamint 3 ismeretlen orosz katona sírja a gyimesbükki vasútállomással szemben, jobbra egy magaslaton, Görbe Péter földjén.
- Vasútállomás Gyimesbükk 34,03 km-re. A Gyimesbükki állomás épületét a szabványtól eltérően tervezték, hasonló stílusút Erdélyben máshol nem találunk.
- Ismeretlen német katonák sírja Bilibók tető 34,21 km-re. Negyven ismeretlen német katona sírja a Bilibók tető alatt, a Bornyúkert nevű helyen, fiatal nyírfák között.
- Kis-Borka-kő Besztercei-havasok 34,23 km-re. A Kis-Borka-kő egy 1552 m magas csúcs a Besztercei-havasokban.
- Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja Bilibók tető 34,27 km-re. Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja a Bilibók tetőn, a csúcs alatt, az emlékhelytől körülbelül 100 méterre észak-keletre.
- Katonasír az Áldomás-pataka aljában 34,32 km-re. Négy magyar honvéd sírja felett felállított emlékkereszt, az Áldomás-pataka aljában, az út mentén, Antal Péter földjén.
- Csonkatorony Csíkszenttamás 34,7 km-re. A 11 méter magas Csonkatorony a Csíki-medencében, Felcsíkon,Csíkszenttamás fölött jelzi az idő múlását.
- Szent Anna feredő Csíkszenttamás 35,08 km-re. A Csonkatoronytól nem messze, a Feneketlen-tó közelében épült egy filagória, egy fúrt forrás vizét összegyűjtő medence, öltözővel, árnyékszékkel, nyomóskúttal, padokkal, hintával.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Dobollópatak - Látnivalók Sántatelek - Közeli települések: Gyilkostó látnivalói 12,56 km-re - Péntekpataka látnivalói 13,98 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.