Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Kis-Havas Csíkszépviz - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Kis-Havas Csíkszépviz

Csíkszépviz neve Szent Lászlóval kapcsolatos...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Kis-Havas Csíkszépviz képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kis-Havas Csíkszépviz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Nagy Pájszó teteje 2.37 km-re - Nagy Pájszó tetején haladt végig a régi országút Erdély és Moldva között, elkerülve a patakok útromboló erejét. * Kicsi Pogányhavas 3.18 km-re - * Felsőcibre 3.2 km-re - * Pogányhavasi vár 3.3 km-re - Csíkszentmihály község határán, a nevezetes Pogányhavas keleti részén, egy hajdani vár szétporladó romjai láthatók. * Szent László köve 3.45 km-re - Június 27-e Szent László ünnepe. * Gyimesi hágó 4.62 km-re - Gyimes vidékének megközelítése a Gyimesi hágó, régi nevén Tekerőhágó, irányából történik. * Csíkszentmihály hársfái 5.22 km-re - A hosszan elnyúló Kőd és Kőcsonka magaslata alatt, a Rákospataka mentén elterülő Csíkszentmihály templomkertjében találhatók hársfák mesélnek a településről. * Rompáca borvíz 5.34 km-re - A Rompácai-borvíz kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos tartalmú és mésztufát rak le. * Római-katolikus kápolna 5.38 km-re - Delnén, a falu szélén, egy kis kápolna áll, ez ma a falu rendszeresen használt temploma. * Strand 5.53 km-re - * Csíki Székely Krónika 6.44 km-re - Vacsárcsi első hiteles említése az 1560-as évekből származik, azonban a korábbi történetére több, elsősorban régészeti adat utal. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Bójáskodik = Ügyetlenkedik. Bójász = Céltalan jő megy. Boka koncsó = Régimódis eperszedő vagy bormérő kancsó. Bongor = Szamártövis, katángkóró, általában dudvás dús növényzet. Bongoros = Tövisekkel borított hegyoldal, ritkábban lapály. Bordica = A járom középső rúdja. Bórdicza = Jármat összetartó két sinfa. Borittó = Esztergályos készíti bükkfából, és túrót tartanak benne. Borosnyán = Orgonavirág. Boroszlán = Orgonafa.

Turisztikai látnivalók a közelben


Felszegi csengettyű
Felszegi csengettyű
Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek.
Borzsovafürdő
Borzsovafürdő
Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén.
Hegy útja
Hegy útja
Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad.
Római-katolikus templom
Római-katolikus templom
Csíkszentmiklós a környék egyik legrégibb települése és legrégibb a plébániája.
Hosszúvontató-itató
Hosszúvontató-itató
A Hegy útja közvetlen közelében, egy rendezett forrás található, a Hosszúvontató-forrás és itató.
Szent László emlékhely
Szent László emlékhely
A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Új geodoboz új helyen - ...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.