Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Sóhát és Sószoros  - Parajd

Sóhát és Sószoros - Parajd


Parajd belterületétõl délnyugatra fekszik a Sóhát 8 hektár kiterjedésű természetvédelmi területe. Legmagasabb pontja a Sóhegy (576 m). A területen halad keresztül a Korond-patak, amely változatos formákat, látványos sóalakzatokat, sószurdokot, sószorost hozott létre.

Parajd Marosvásárhelytol 62 km-re, Székelyudvarhelytol 38 km-re, Gyergyószentmiklóstól pedig 51 km-re található, a 13A jelu úton közelítheto meg Marosvásárhely, illetve Székelyudvarhely felől. A 13A jelű út a Szováta-Parajd-Korond tengelyen köti össze a Sóvidék településeit, és a Kalonda-teton (845 m) át vezet Székelyudvarhelyre
További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Sóhát és Sószoros Parajd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Tropusi lepkehaz Parajd
Parajdi Sobanya
Reformatus templom Parajd
Uj katolikus templom Parajd

Hozzászólások
Pixel
Új doboz...
Deszkákon...
Nem volt bozótvágó késünk...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc