Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Magyar-Nemere-csúcs - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Magyar-Nemere-csúcs

Magyar-Nemere-csúcs

A Nemere-hegység gerincének a legszebb része a Magyar-, másnéven Kis-Nemere...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Magyar-Nemere-csúcs képtárból:

A kilátó sziklája
A kilátó sziklája
Nagy-Nemere
Nagy-Nemere

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Magyar-Nemere-csúcs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Katalin-kápolna 16.22 km-re - A Katalin-kápolna romjai Kászonfeltíz észak-nyugati részén, melyet a helybeliek Pápországának neveznek, a Kászon-patak földrajzi jobb oldalán, a település felé emelkedő dombon helyezkednek el. * Dofteana Arborétum 16.78 km-re - A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes Arborétumot. * Balási kúria 17.15 km-re - Balási József csíkszéki főkirálybíró 1833-ban, későbarokk stílusban épült udvarháza műemléképületként szerepel Hargita megye műemlékeinek jegyzékében. * Csodálatos bükkfa 17.22 km-re - Kászonjakabfalva és Katrosa között, a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje csúcstól keletre található a Tisztás dombja. * Katolikus templom 17.64 km-re - Az oklevelekben három tízes: Kászonaltíz, Kászonfeltíz és Kászonimpér összefoglaló neve, egy községben és egy egyházközségben. * Csomortán 17.75 km-re - Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. * Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 17.83 km-re - * Felfüggesztett kőkocka 20.19 km-re - * Bunker maradvány 2 20.45 km-re - Bunker maradvány 2 - Bellő-tető. * Katolikus templom 20.88 km-re - 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson. * Tanyavilág 20.95 km-re - Csobános Hargita és Bákó megye határán kettészakított falu. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Ánkál = Állingál. Ánkó = Ügyetlen. Annyiég = Olyan sokáig. Anyó = Nagyanya. Áperté = Nyílt, egyenes beszéd. Apó = Nagyapa. Áporodott = Rossz szagú. Attól fogvást = Attól kezdve. Babéc = Botos kölönte. Bábó = Láb.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kőgomba
Kőgomba
A Kis-Nemere körül elszórtan több gomba-, torony- vagy piramisszerű sziklaképződmény található.
Kis-Nemere nyerge
Kis-Nemere nyerge 0.74 km-re. RH2389 Kis-Nemere nyerge Nemere-hegység
Szélkapu
Szélkapu 1.48 km-re. RH2415 Szélkapu Nemere-hegység
Nagy-Nemere-csúcs
Nagy-Nemere-csúcs 2.84 km-re. RH2627 Nagy-Nemere-csúcs Nemere-hegység
Nemere tavai
Nemere tavai 3.36 km-re. RH4506 Nemere tavai Nemere-hegység
Nagy-Sándor-csúcs
Nagy-Sándor-csúcs
A Nemere-hegység a Keleti-Kárpátok külső hegykoszorújának középső részéhez tartozik.
Dofteana-szurdok
Dofteana-szurdok
A Dofteana-szurdok a Nemere-hegység egyik legszebb szorosa.
Vadles
Vadles
A tetőn  a valamikori krumplikísérleti állomás nyomai most is láthatók.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.