Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Kőgomba - Kis-Nemere - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Kőgomba - Kis-Nemere

Kőgomba - Kis-Nemere

A Kis-Nemere körül elszórtan több gomba-, torony- vagy piramisszerű sziklaképződmény található...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Kőgomba - Kis-Nemere képtárból:

Felülről nézve
Felülről nézve
5225
5225
5223
5223

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kőgomba Kis-Nemere rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Katalin-kápolna 16.13 km-re - A Katalin-kápolna romjai Kászonfeltíz észak-nyugati részén, melyet a helybeliek Pápországának neveznek, a Kászon-patak földrajzi jobb oldalán, a település felé emelkedő dombon helyezkednek el. * Dofteana Arborétum 16.66 km-re - A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes Arborétumot. * Balási kúria 17.12 km-re - Balási József csíkszéki főkirálybíró 1833-ban, későbarokk stílusban épült udvarháza műemléképületként szerepel Hargita megye műemlékeinek jegyzékében. * Csodálatos bükkfa 17.31 km-re - Kászonjakabfalva és Katrosa között, a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje csúcstól keletre található a Tisztás dombja. * Katolikus templom 17.6 km-re - Az oklevelekben három tízes: Kászonaltíz, Kászonfeltíz és Kászonimpér összefoglaló neve, egy községben és egy egyházközségben. * Csomortán 18.03 km-re - Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. * Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 18.1 km-re - * Felfüggesztett kőkocka 20.23 km-re - * Bunker maradvány 2 20.52 km-re - Bunker maradvány 2 - Bellő-tető. * Tanyavilág 20.64 km-re - Csobános Hargita és Bákó megye határán kettészakított falu. * Katolikus templom 21.21 km-re - 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Gób = Cserepes tűzhely. Göbő = Gübés hely, patak mélyedése, csorgó alatti rész. Gödöje = A kövér, s kissé beszeszelt alak. Gója = A Maroson való átkelésre használt, kisebb tutaj. Gombolyog = Gömbölyű. Gönde = Kövér, gömböc. Gözsörög = Meggörbült. Gübbögtetni = Belemártogatni, belenyomni a vízbe. Gübe = Gübés hely, patakmélyedés, csorgó alatti rész. Gübü = Gödör.

Turisztikai látnivalók a közelben


Magyar-Nemere-csúcs
Magyar-Nemere-csúcs
A Nemere-hegység gerincének a legszebb része a Magyar-, másnéven Kis-Nemere.
Kis-Nemere nyerge
Kis-Nemere nyerge 0.4 km-re. RH2389 Kis-Nemere nyerge Nemere-hegység
Szélkapu
Szélkapu 1.81 km-re. RH2415 Szélkapu Nemere-hegység
Nagy-Nemere-csúcs
Nagy-Nemere-csúcs 2.5 km-re. RH2627 Nagy-Nemere-csúcs Nemere-hegység
Nemere tavai
Nemere tavai 3.05 km-re. RH4506 Nemere tavai Nemere-hegység
Nagy-Sándor-csúcs
Nagy-Sándor-csúcs
A Nemere-hegység a Keleti-Kárpátok külső hegykoszorújának középső részéhez tartozik.
Dofteana-szurdok
Dofteana-szurdok
A Dofteana-szurdok a Nemere-hegység egyik legszebb szorosa.
Vadles
Vadles
A tetőn  a valamikori krumplikísérleti állomás nyomai most is láthatók.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.