Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Mária-forrás - Szováta

Mária-forrás - Szováta


A Mária-forrás a Rózsa és a Sas utcák kereszteződésénél található a rendőrséggel szemben. Vizét vannak akik fogyasztják, annak ellenére, hogy időnként a forrás fölött tábla hirdeti, hogy emberi fogyasztásra nem alkalmas. A forrás előtti park szép, rendezett.

A XX. század elején a ferences szerzetesek még "Jó vízű forrás"-ként ismerték. A Mária forrás nevet Jászai Mari színésznőről kapta, aki a forrás kiépítését szorgalmazta és támogatta.

A névadásnál a színésznő a Szűz Maria Kút nevet ajánlotta, de 1910 augusztusában elhelyezett fekete márványtáblán a következő...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Mária-forrás Szováta rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Nadas-csorgo Szovata
Gera-csorgo
Medve to Szovata
Kilatotorony Szovata

Hozzászólások
Pixel
Itt nem találtam feltűnésmentesen kereshető rejteket...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc