Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ferences kolostor és templom - Kőrösbánya

Ferences kolostor és templom - Kőrösbánya


1390-ben Feyrkeresbánya, 1427-ben civitas Altumburgh, 1444-ben oppidum Keresbánya, alio nomine Fyerkeresnaghbánya, 1525-ben Kőrösbánya néven jelentkezik az oklevelekben. 1390-ben jelentkező, bányára utaló neve bányászok idetelepítését feltételezi. Valóban a XIV. században bányásztelepítésre kerül sor Kőrösbányán is.

A következő században feltűnő neve a bányászok anyanyelvén (Altumburgh) szintén a települők hovatartozását jelzi, akik ekkor egy már városi rangra jutott bányavárosban nem maradtak templom nélkül. Azt is bizonyosnak veszik, hogy már a középkorban ferences kolostor, illetve templom volt Kőrös-bányán.

A reformáció...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Románia látnivalói

Keressétek meg a Ferences kolostor és templom Kőrösbánya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Vasutallomas Brad
Aranymuzeum Brad
Vasuti hid Brad
Lunkoj to

Hozzászólások
Pixel
Ne keresd a tornyot...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc