Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus templom - Göröcsfalva

Katolikus templom - Göröcsfalva


Csíkrákos központjában keletre kanyarodva, a 124-es megyei úton közelíthető meg. Tulajdonképpen összeépült Csíkrákossal. Göröcsfalva mai is közvetlen tízese Rákosnak. Fő utcája a Templom utca, azaz a 124-es megyei út vonala. 1593-ban neve Gömöcsfalva volt (Benkő Károly 1853 26-27). Csíkszeredától 14 km-re fekszik. Csíkrákossal alkot egy egyházközséget. Református temploma 1801-ben épült egy régebbi (15. századi) templom helyébe.

Római katolikus vártemploma a göröcsfalvi határban épült. Hargita megye műemlékeinek hivatalos jegyzéke (1992) műemléképületként tartja nyilván. Csíkszék egyik legrégibb, Árpád-kori eredetű műemléke. A Kőd-hegy déli lábánál látható. Védművekkel (lőréses, bástyás fal) ellátott banderiális templom. 1574-ben kibővítették,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Katolikus templom Göröcsfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Nyelves to Gorocsfalva
Vacsarcsi kobanya
Bogat hegyi kapolna
Siculicidium

Hozzászólások
Pixel
Zöld Péter...
Én köszönöm...
Kicserélve...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc