Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus templom - Csíkmenaság

Katolikus templom - Csíkmenaság


Csíkménaság Csíkszeredától 25 km-re, a 12-es főúttól 12 km-re terül el, a 123C országút mentén, 822 m magasságban. E falu őrzi a legkeletibb Árpádház-kori kultikus emlékünket. Lakossága 1992-ben 726 fő volt, mind magyarok. Ménaságújfaluból a 123C megyei út mentén közelíthető meg. Fitód felől a 123-as megyei úton érhető el. Északkeleti részében, a Vigaszó helyen borvízfürdőt említ Benkő Károly. Gyógyhatását korán felismerték.

A hagyomány szerint az Aranyásás-patakában régebb aranyat ástak. Ménasági-Nyilénk és Kostelek-hegyről délre, Csík határvonalán hosszan húzódik Kostelek falu, a Szulica-patak völgyében. Egysoros, vízparti, utcás csángó magyar település. Magukat katolikusoknak nevezik.

A római katolikus plébániatemplomot Hargita megye műemlékeinek...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély természeti értékei

Keressétek meg a Katolikus templom Csíkmenaság rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Haranglab Pottyand
Fenyovize tanosveny Pottyand
Vasond volgye tanosveny
Hagoberce tanosveny Pottyand

Hozzászólások
Pixel
Kétoldalról zárva...
Aranyos kis templom...
Doboz a bokorban...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc