Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Sugo
Sugo II Vizes jarat
Lok feje
Maros forrasa

Hozzászólások
Talaltam egy ladat a Sugo barlangban...
Május 1...
Szilveszter...


Túlfolyó-ág - Súgó-barlang

Túlfolyó-ág - Súgó-barlang


A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966. januárjában fedezik fel. Összhossza 140 m. Járataiban cseppkőbuzogányokat, vastag, bordázott testű cseppkőoszlopokat, sima felületű függőcseppköveket, ősvíznyelőket, heliktiteket, korrodált cseppköveket találunk, diaklázisokat és színlővonalakat figyelhetünk meg.

A Buzogányok termének alján állandó vízmedence van. Körben a falakon és a cseppköveken a hajdani visszaduzzasztott vízszintet jelző cseppkőszegély látható. A szintvonal alatt a falakat borsókő borítja. A vízben álló oszlopokra, sztalagtitokra és sztalagmitokra a vízfelszín vonalán cseppkőgallér rakódott le. Így keletkeztek a teremnek nevet...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Túlfolyó-ág Súgó-barlang rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc