Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Jakob lajtorjaja Zabola
Reformatus templom Zabola
Reformatus templom Pava
Fortyogofurdo Szekelypetofalva

Hozzászólások
kijavitas...
Ujra meg ujra...
Rossz koordináták...


Középkori temető Zabola határában

Középkori temető Zabola határában


Zabola Kovásznától 7 km-re található északra. Látnivalója a 16. században épült Mikes-kastély. A zabolai vasútállomást elhagyva, Tamásfalva irányába található egy több méter magas domb - halom, olyan mint a kunhalmok. Ez nem más, mint egy XII.-XIII. századi temetkezési hely, amelynek csúcsán egy kopjafa őrködik.

1466-ban Zabola néven jelentkezik az oklevelekben. A templom eredetéről és építéséről nem beszélnek az oklevelek. A templom azonban elárulja korát: magas falakkal körülvett gótikus kori, XIV. századi alkotás. Eredeti formáiból eléggé kivetkőztették. Mai formáját 1753-ban kapta, amikor bővítették is. Egykori gótikus boltozatának maradványai...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Középkori temető Zabola határában rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc