Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kendeffy-toronyrom - Hátszegváralja

Kendeffy-toronyrom - Hátszegváralja


Hátszegváralján, a vasutállomás melletti dombon áll a Kendeffy-toronyrom. Az őrtorony kerülete 50 m, kőből és római kori téglából épült.

Ma csak a romjai láthatók. Valamikor az alatta levő völgyek védelmére szolgált. A 14. század derekán épült, majd Mátyás király a Kendeffy családnak adományozta. A kőtorony mintául szolgált a kenézcsaládok által emelt 3-4 szintes lakótornyoknak.

Időpont: 2012 szeptember 21
A rejtés típusa: Hagyományos geodoboz, pet előforma...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a Kendeffy-toronyrom Hátszegváralja rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Reformatus templom Oraljaboldogfalva
Romai katolikus templom Hatszeg
Poienii-csucs
Romai hid Koaljaohaba

Hozzászólások
Pixel
Nincs már Alin...
Fogat fogért, követ kőért...
Re: Kendeffy-toronyrom...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc