Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Nagy Lála-tó - Radnai-havasok

Nagy Lála-tó - Radnai-havasok


A Radnai-havasok legnagyobb felületű természetes gleccsertava. 1815 m magasan, a Lála-patak gleccser vájta völgyében fekszik. Legmélyebb pontja viszont csupán 1,6 méterrel van a vízfelszín alatt.

Tovább kapaszkodva elérjük a Kis-Lála-tavat, a Radnai-havasok legmagasabban fekvő tengerszemét, mely 1920 méteren található. Környéke kijelölt sátorozóhely. Megközelíteni két irányból szoktuk. Egyik a Lála-patak völgyén, a másik a Radnai-hágóról. Ez alkalommal a hágóról indultunk és legnagyobb meglepetésünkre nem kellett...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Lála völgye
Lála völgye
A tó
A tó
A tó más szemszögből
A tó más szemszögből

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Nagy Lála-tó Radnai-havasok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
  • Unoko
  • Peleskoca nyerge fele
  • Gargalo csucs
  • Aranyos-Beszterce forrastava
  • Radnai hago

  • Hozzászólások

    Pixel


    A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc