Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Hasadék-nyereg - Királykő-hegység

Hasadék-nyereg - Királykő-hegység


A Hasadék-nyereg a Királykő négy különböző irányból érkező turistaútjának csomópontja. Itt futnak össze a Királykő Tornyáról, a Kis-Királykőről, a Curmatura menedékháztól és a Királykő-hasadékából érkező útvonalak.

A nyeregben egy kis, vaskorláttal ellátott kilátópont található. Alattunk a Királykő-hasadék, balra a Nagy-Királykő, jobbra a Kis-Királykő ormai emelkednek. Tőlünk balra, valamivel alacsonyabban található, a két Királykő közötti összekötő hegyél legalacsonyabb pontja, a Curmatura-nyereg....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kis-Királykő
Kis-Királykő
Kilátópont
Kilátópont
A hasadék sziklái - 1
A hasadék sziklái - 1
A hasadék sziklái - 2
A hasadék sziklái - 2
A hasadék sziklái - 3
A hasadék sziklái - 3
Jelzőtáblák
Jelzőtáblák
Kis-Királykő
Kis-Királykő

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Hasadék-nyereg Királykő-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Curmatura menedekhaz
 • Letras szakadekvolgy
 • Kereszt Kis-Kiralyko
 • Zold sziklavar Kurmatura-patak
 • Kurmatura-patak szorosa

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A nyeregben

  A hasadékban kellemes hűvösség volt a kánikula ellenére...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc