Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Radnai-hágó - Radnai-havasok

Radnai-hágó - Radnai-havasok


A Radnai-hago 1271-m-es magassagban hatart kepez a Radnai havasok es a Suhard hegyseg kozott. Valamikor a tortenelem folyaman mint fontos atjaro letezett, majd lassan-lassan elvesztette jelentoseget.

Pl. a Tihuca-hago megnyitasa miatt is. Itt a tortenelem folyaman sokan hasznaltak ezt a hagot, ugy a tatar hordak, mint a magyar kiralyi hadak. Volt aki erre jott at rabolni, volt aki itt ment at buntetni... ez a Radnai-hago. Hat igen, itt nem csak a tatarok, es tudom is meg milyen nepek hasznaltak ezt a hagot, hanem a vilaghaboruk alatt is fontos szerepet jatszott ez az...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Bunker a hagon
Bunker a hagon

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Radnai-hágó Radnai-havasok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Emberfej csucs Suhard
 • Nagy Lala-to
 • Peleskoca nyerge fele
 • Unoko
 • Wopser-sanc Ujradna

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Bunkerek

  A fotó alapján találtunk rá a dobozra...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc