Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Otordai reformatus templom
Ferences templom kolostor Torda
Reformatus templom Torda
Tordai sobanya

Hozzászólások
Nagyon nehéz terep...
Országgyűlések helyszíne...
Támpillér...


Piaci nagytemplom - Torda

Piaci nagytemplom - Torda


A tordai katolikus templom az ótordai plébánia területén épült, a főtér északi részén. Eredeti stílusa alapján építési korát a XV. századra teszik. Ennek kőbe vésett tanúi is vannak: egy külső támpilléren 1458-as, egy másikon 1478-as, egy harmadikon 1504-es dátum.

Orbán Balázs megtalálta a plébániakapu alatti és konyha feletti falba utólag befalazott két zárókövet, amelyek a templom szentélyének boltozatát zárták. Egyiken kehelydísz és az 1465-ös dátum, a másikon Szent Péter kulcsai és az 1452-es dátum látható.

Eredetileg csarnoktemplom volt: mellékhajói a középhajóval egy magasságban...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Piaci nagytemplom - Torda rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc