Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kolozsvári Szénafüvek

Kolozsvári Szénafüvek


A Kolozsvári Szénafüvek a Kolozsvártól északnyugatra, a város szélétől kb. 6 km-re található. Legkönnyebben a kajántói vám (Irisz telepi téglagyár) melletti dombnak tartó úton közelíthetjük meg. A Szénafüvek utcája, miután a házakat elhagyjuk, a volt Kolozsvári Állami Gazdaság gyümölcsösein halad át.

A Gella-hegy (505 m) magaslata után lankás térszínen ereszkedünk le az Elővölgybe (Meleg-patak völgyébe), melynek déli lejtőin feltűnnek a jellegzetes suvadások, vagy ahogy a helyi lakosok nevezik, elővölgyi koporsók (más népi megnevezésük szerint kecskehátak). Biciklivel kb. 40 - 60 perc Kolozsvár központjából. Autóval...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Dombok a szénafűveknél
Dombok a szénafűveknél
Koporsók
Koporsók
Nagykoporsó
Nagykoporsó
Nagykoporsó 2
Nagykoporsó 2
Megrongált tábla
Megrongált tábla
Nagykoporsó 3
Nagykoporsó 3
Széttört tábla
Széttört tábla
Kiskoporsó
Kiskoporsó
Kiskoporsó 2
Kiskoporsó 2
Szénafüvek
Szénafüvek
Apácavirág
Apácavirág
Borzos peremizs
Borzos peremizs

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kolozsvári Szénafüvek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Renner borgyar
 • Ecsetgyar Kolozsvar
 • Egy kis szorakozas
 • Kepzomuveszeti Egyetem
 • 7 utca

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Szomú hírek

  Szomorú híreket kell közöljek...
 • Nyárvégi séta

  Nagyon ötletes rejtés...
 • Sok sikert

  Megéri kimenni, csodaszép hely...
 • Gyereknap

  Botanikus Terepen...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc