Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Csikkarcfalva
Szent Anna kapolna Csikszenttamas
Balintek forrasa
Szent Anna feredo

Hozzászólások
Madicsa fürdő...
A hely egy különleges ritkaság...
békaferedő...


Madicsa-fürdő - Csíkkarcfalva

Madicsa-fürdő - Csíkkarcfalva


Madicsa-fürdő helyi, kis fürdőtelep, Csíkkarcfalvától 4,5 km-re nyugatra.  Az Olt vetőrendszerére merőleges kelet-nyugat irányú völgyben törnek elő Madicsa-fürdő és Lok-pataka borvízforrásai. A szebb napokat is megélt Madicsa-fürdőn, két foglalt borzvízforrás van használatban.

Annak ellenére, hogy a források nagyon közel vannak egymáshoz, a vegyi összetételük más. Az egyik, a meleg fürdőt tápláló Mg-HCO3-os, a másik Mg-Na-Ca-HCO3-os típusú. A felhagyott, leiszapolódott szabadtéri medence alján is, gyenge ásványvízfeltörésre utaló nyomok figyelhetők meg.

***

"A karczfalvi,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Madicsa-fürdő - Csíkkarcfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc