Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Csodaszarvas fa - Kolozsvári Bükk

Csodaszarvas fa - Kolozsvári Bükk

Ládagazda: trekkingklub

A kolozsvári Bükk erdő egyik régi érdekessége a Csodaszarvas fa, amelyről dr. Xántus János jópár évtizede irt egy cikket fénykepes ilusztrációval, amelyet sajnos nem sikerult fellelnem. Az Erdélyi Gyopár folyóiratból származik minden információ a famatuzsálemről.

Még él a kolozsvári Bükkben a Csodaszarvas fa

Nagy szeretettel emlékezem a természet szerelmesére, dr. Xántus János egykori tanáromra. ő hívta fel figyelmünket a Bükk egyik famatuzsálemére: a „Csodaszarvas fá”-ra. Ezt egy ismeretterjesztő cikkében, fényképes illusztrációval írta meg ezelőtt 30...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Csodaszarvas fa Kolozsvári Bükk rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Szaszfenesi Leanyvar
Majlath kut
Colina park Kolozsvar
Feleki gombkovek

Hozzászólások
Pixel
Fazékrejtő játék...
Na ezt...
Séta a Bükkben...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc