Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Anna-villa - Tusnádfürdő

Anna-villa - Tusnádfürdő


A tusnádfürdői volt Anna villa, ma Szent László gyermekvédelmi központ. 100 bentlakó gyerek, 20 napközis, aki ebédre és vacsorára bejár, az ebédet mindennap 150 személyre főzik. A kommunista rezsim alatt a villa a belügyminisztérium üdülőhelye volt, ahol egymást is lehallgatták. A felujításkor láttuk a lehallgató berendezés drótjait, amelyek minden szobában kezdődtek, és egy szobában egy kötegben végződtek.

"A csíkszépvízi örmény, nemesi származású apai Nagyapánknak, Zakariás Kristóf Antalnak, 1929-ben került birtokába a villa, amely egyemeletes épület volt 1936-ig.

Édesapánk, Zakariás Gyula, 1936-37-ben novérünk születésekor, egy teljes emeletet építtetett a villára és közmuvesítette, új berendezéssel szerelte...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Anna-villa Tusnádfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Tuzolto Park Tusnadfurdo
Szegenyek feredeje
Orszagzaszlo emlekmu Tusnadfurdo
Apor bastya Tusnadfurdo

Hozzászólások
Pixel
Villa...
EKE-tábor 2015...
Csodaság...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc