Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Tatárpincék a Csereoldalon - Nyárádszentsimon

Tatárpincék a Csereoldalon - Nyárádszentsimon


Ottjártamkor néhány lelkes környékbeli legény és leány éppen kiásott egy beomlott pincét. Nagyon különleges látvány, olyan ősi érzés ott lenni. Három kivételével, a pincék be vannak tömődve (nem beomolva, mert ha kiássák, a pincék épek) és kb 80-100 méter körzetben láthatók a nyomaik, a mélyedések a földben. Óvatosan közeledjetek, mert be lehet esni.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Pince 1
Pince 1
Pince 2
Pince 2
Pince 3
Pince 3
A szűk bejárat
A szűk bejárat
A lányok sem hagyják ki
A lányok sem hagyják ki
Jól jönnek az utasítások
Jól jönnek az utasítások
Kiváncsiskodók
Kiváncsiskodók
Elég tágas belül, gyerekből sok is elfér
Elég tágas belül, gyerekből sok is elfér
Veder a pincében
Veder a pincében
Tátongó, sötét bejárat
Tátongó, sötét bejárat
Egy másik játék bejegyzései :-(
Egy másik játék bejegyzései :-(

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Tatárpincék a Csereoldalon Nyárádszentsimon rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Reformatus templom es haranglab Nyaradszentsimon
 • Geges regi sirkovei
 • Nepi iskola Geges
 • Rigmany
 • Geges

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kerékpártúra

  Ma egy kb 20-25 fős kerékpártúra alkalmával jártunk erre...
 • Pincék, gödrök, mélyedések.

  A tejfölös doboz távol volt a frissen kiásott pincéktől, egy csutakban, de észrevehetted, hogy a doboz környékén gödrök, vagy inkább csak mélyedések vannak, amik mind beomlott, betömött, vagy betömődött pincék...
 • A tatárpincék kincse

  Volt tudomásom róla, hogy a geodoboz már nem ép, de reméltem megtalálom legalább a maradványait...
 • Összetört doboz

  A következő értesítést kaptam a facebookon: "Csak szolni szeretnek, hogy Tatarpincek melletti doboz Nyaradszentsimon folott ossze van torve...
 • Jutalom a második megtalálónak

  Újra felkerestük a családommal a tatárpincéket...
 • Különleges játszótér

  2010 november 3...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc