Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Siculicidium útja - Jézus Szíve templom - Madéfalva

Siculicidium útja - Jézus Szíve templom - Madéfalva


A madéfalvi veszedelemhez kapcsolódik az a történelmi tanösvény, amelynek kiépítésére még 2010-ben nyert pályázatot Madéfalva önkormányzata. A tanösvénynek 14 stációja van, ezek Madéfalva azon részein találhatók, amelyhez a madéfalvi veszedelem valamilyen eseménye társítható. A tanösvény bejárása gyalog, vagy kerékpárral ajánlott. Gépkocsival is megközelíthető a legtöbb stáció, de nem körútként.

A tanösvény kiindulópontja maga a Siculicidium emlékmű, teljes hossza több mint 3 km, és a Jézus Szíve templomnál ér véget. Itt rejtettük el a geodobozt is. A pályázat részeként, a helybeliek által majálisozóként ismert helyen egy kétszintes menedékház is épült. 1. Siculicidium emlékmű. Az úton észak felé haladva, a Siculicidium...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Gólyafészek
Gólyafészek
Kápolna
Kápolna
Hosszú-borvíz feredő
Hosszú-borvíz feredő
Medence
Medence
Tető 1
Tető 1
Tető 2
Tető 2
Háttérben a Nagy-Somlyó
Háttérben a Nagy-Somlyó
Közösségi Ház
Közösségi Ház
Zöld Péter szobra
Zöld Péter szobra
1914-18-as hősök emlékére
1914-18-as hősök emlékére
Vas-székely
Vas-székely
1387
1387

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Siculicidium útja Jézus Szíve templom Madéfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Hosszu Borviz
 • Poenos kocsmak
 • Siculicidium
 • Bogat hegyi kapolna
 • Nyelves to Gorocsfalva

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Esti séta 4

  Utunk negyedik állomása...
 • Elmaradt

  Már régebben megtaláltuk, talán tavaly augusztusban, családilag, csak elmaradt a bejelentése...
 • Tanulsagos tanosveny

  Erdemes vegigjarni, de azert nagyon jol jonne egy-egy nyil, ami mutatna minden stacional, hogy merre kell tovabb indulni...
 • Nem is kell létra

  Ott van, a helyén, s nem is kellett létra...
 • Már vártam

  Hogy "egyesek" mikor fogják megkapni az üzenetet, és mennyire fog tetszeni a rejtett célzás...
 • Jól van jól

  Majd írok az angyalnak, létrát fogok kérni, és levadászok mindent előled...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc