Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Siculicidium útja

Siculicidium útja


A madéfalvi veszedelemhez kapcsolódik az a történelmi tanösvény, amelynek kiépítésére még 2010-ben nyert pályázatot Madéfalva önkormányzata. A tanösvénynek 14 stációja van, ezek Madéfalva azon részein találhatók, amelyhez a madéfalvi veszedelem valamilyen eseménye társítható. A tanösvény bejárása gyalog, vagy kerékpárral ajánlott. Gépkocsival is megközelíthető a legtöbb stáció, de nem körútként.

A tanösvény kiindulópontja maga a Siculicidium emlékmű, teljes hossza több mint 3 km, és a Jézus Szíve templomnál ér véget. Itt rejtettük el a geodobozt is. A pályázat részeként, a helybeliek által majálisozóként ismert helyen egy kétszintes menedékház is épült.

1. Siculicidium emlékmű. Az úton észak felé haladva,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Siculicidium útja rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Hosszu Borviz
Siculicidium
Bogat hegyi kapolna
Nyelves to Gorocsfalva

Hozzászólások
Pixel
Esti séta 4...
Elmaradt...
Tanulsagos tanosveny...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc