Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Római katolikus kápolna - Náznánfalva

Római katolikus kápolna - Náznánfalva


Náznánfalva határában feltárt leletek egyértelműen alátámasztják, hogy már a bronz és a római korban is lakott terület volt. Az eredetileg székelyek által lakott településről az első írásos forrás 1293-ból származik. Az 1910-es összeírások alapján a lakosság nagy része román, de nem elhanyagolható a magyarság száma sem.

A település egészen 1920-ig, a trianoni békediktátum pontjainak ratifikálásáig képezte a Nyárádszeredai járás szerves részét Maros-Torda vármegyében. 1992-es népszámlálási adatok arról számolnak be, hogy a domináns számú románság mellett még csekély számú magyarság is él itt....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kápolna 2
Kápolna 2
Harangláb
Harangláb
A bejárat feletti szobor
A bejárat feletti szobor
Itt lehetett bemenni
Itt lehetett bemenni

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Római katolikus kápolna Náznánfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Zold to Marosszentkiraly
 • Nyugta to
 • Aranyhalacska Marosszentkiraly
 • Also gat Marosvasarhely
 • Bissingen-Lazar vadaszhaz

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Nekem is zárva

  Elég korán érkeztem, de mint az elöttem ott járok, a kapukat én is zárva találtam...
 • Zárva

  Szép kis kápolna, de sajnos a kapu zárva...
 • Becsavarozva

  Itt is már másodjára próbálkozok...
 • Oldalt, a kiskapun

  Marosszentkirály felől érkeztünk ide, miután az Aranyhalacskánál rejtettem egy geodobozt, a fekete hattyú minden tiltakozása ellenére...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc