Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Szék

Református templom - Szék


A többségében magyarok által lakott Szék egyik értéke a 12. században épített, román és korai gótikus elemeket ötvöző, háromhajós református templom.

1291-ben jelentkezik először a forrásokban Zek néven. 1310-ben villa Zeek, 1315-ben Scekakna, 1410-ben Szék, 1430-ban oppidum Szék, 1612-ben Szék formában fordul elő. Első katolikus templomának építését a XI. századra lehet tenni. A sóbányászat ugyanis már ekkor megindul (Hodor szerint 1002-től), mivel a sóbányászok német telepesek (hospitesek),...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Románia látnivalói

Keressétek meg a Református templom Szék rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc