Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Magyarszarvaskend - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Magyarszarvaskend turisztikai látnivalói

Szamosújvártól 25 kilométerre nyugatra, a Tőki-patak völgyében fekszik - a 14-dik század elejétől 1607-ig a Kendi család birtoka volt. 1594-ben magyar falunak írták - a 17-dik században a Haller és a Bánffy, a 18-dik században a Diószeghy család birtokolta.

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Magyarszarvaskend képtárból:

Templom -1
Templom -1
Templom - 2
Templom - 2
Terasz a várban
Terasz a várban
Sánc
Sánc

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Magyarszarvaskend fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Magyarszarvaskend!

1563-ban és 1616-ban kastélya, a falu és Esztény közötti hegyen pedig vára volt, mely utóbbi 1702-ben már romokban hevert. 1700-ban kilenc jobbágy, két szegény és 2 szabados, 1750-ben húsz jobbágy, nyolc zsellér és négy szegény családfőt írtak össze benne. 1725-ben Apor Lázár és neje, Kapi Teréz római katolikus plébániát szerveztek benne és templomát elvetették a reformátusoktól... Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Magyarszarvaskend, 1,26 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Magyarszarvaskend közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
- Bánffy-kastély Bonchida - Református templom Bonchida - Bethlen gróf pincéje Drág
A többségében magyarok által lakott Szék egyik értéke a 12-dik században épített, román és korai gótikus elemeket ötvöző, háromhajós református templom.
1744-ben Wesselényi Ferenc újjáépítteti a templomot. 1332-ben plébániatemploma van, 1574-ben szász lakói vannak, a XVII-dik században a tatár-török betörések a templomot lerombolják, Drág híveit pusztítják.
Legkönnyebben a kajántói vám (Irisz telepi téglagyár) melletti dombnak tartó úton közelíthetjük meg. Szomú hírek. Szomorú híreket kell közöljek. Sok sikert. Megéri kimenni, csodaszép hely. Gyereknap. Botanikus Terepen. A Kolozsvári Szénafüvek a Kolozsvártól északnyugatra, a város szélétől körülbelül 6 km-re található.
Déstől három kilométerre délkeletre Szentbenedeken található a Kornis család reneszánsz stílusban épült kastélya. Kerestük, de nem találtuk meg. A biztonságosan megközelíthető ablaknyílásokban nem találtuk a vitaminosdobozt, a készülék is ide helyezte a koordinátákat. Nem hiszem el. Nem hittem a szememnek, hogy az unikornis, melynél a lányom 11 éve fotózkodott, sehol sincs. Habár az államosítás után állaga sokat romlott, könyveit elégették, értékei eltüntek, pincéi beomlottak, még mindíg tartogatnak érdekességet a romok az éppen arra járóknak.
It still can be admired by nostalgics, but now it is almost a ruin, and probably soon will be demolished. Jó ötlet ez a rejtekhely. A veszélyekre figyeljetek, ha arra jártok. Renner bőrgyár. Könyen megtaláltam. The Shoe Tower located inside the former Renner shoe factory was a symbol of Cluj.
A projektet 2009-ben kezdeményezte egy kolozsvári művészekből, és kulturális menedzserekből álló csoport. Az Ecsetgyár egy jelenkori művészeti tér, mely független kulturális központként működik.
Méra falu és a határában levő Várhegy, Kolozsvár környékének egyik érdekes kirándulóhelye. Méra Kolozsvártól nyugatra 13 km-re helyezkedik el a Nádas-mentén egy kis völgyben. Mérai Várhegy. megvan. Erdekes hely. Egy kis szórakozás. Valoban szorakoztato a lada is, meg a rejtek is. Tényleg nagyon szórakoztató. Vasárnapi sétám alkalmával találtam rá erre a geodobozra. Megtaláltam a geodobozt. Nagyon ötletes rejtés. Megtaláltuk az érdekes ládát. Nagyon ötletes mind a hely, mind a láda.
Katolikus templom Kisbács A kisbácsi római katolikus templom épülete több mint 600 éves. Őszi bicajozás. Végre egy olyan geodoboz és rejtés ami megérdemel minden dicséretet. Kilóra összeállított geodobozok?. Könnyű kritizálni a rejtéseket, de neked hány saját rejtésed van? Egy sincs. Magyarázat. Már számtalanszor és nyugodtan megbeszéltük. Román stílusban épült, lásd a román stílusu ajtókereteket.
A kolozsvári Kétágú templom, más néven az alsóvárosi református templom az egykori Külső-Magyar utca, ma 1989 december 21 sugárút 41 szám alatt található. Ezt is javítják. Bemenni ebbe sem tudtam, de felmentem az egyik toronyba, mivel a tetőjavító munkások is ott közlekedtek.
EMKE-palota, CFR tartományi igazgatóság - Bocskai (Avram Iancu)-tér 16.
Jelenleg a Romulus Vuia Néprajzi Park szabadtéri részlegén tekinthető meg. A Hója-domb egyik kiemelkedő pontjára a 18-dik század végén állították fel szőlősgazdák védőszentjének, Szent Donátnak a szobrát.
Pénzügyi palota - Honvéd (Dorobantilor) utca 1.
A kolozsvári ferences kolostor az egyedüli épen maradt gótikus koldulórendi kolostorunk a XV-dik századból.
Thorotzkay-ház - Deák Ferenc utca 51.

Történelmi-kulturális értékek - Kolozs megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Magyarszarvaskend adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Jelszó - A rejtekhely.ro-n bejelentett erdélyi geoládák esetében nincs szükséged jelszóra...
 • Bejárat, lépcső és cseppkőlefolyás - Az 1. számú bunker felől érkeztem...
 • Madárdalos este - Esti ráadásnak, a Velnica kőbánya vízesései után, még megkerestük a kőgombák geodobozát. Utunk egy teljes virágzásban levő alma gyümölcsösön vezetett át...
 • Tényleg nagyon szórakoztató - Vasárnapi sétám alkalmával találtam rá erre a geodobozra. Tényleg nagyon szórakoztató, de ezt csak az tudhatja aki megtalálta, de aztán az igazán...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Magyarszarvaskend? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.