Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Havadtő - -

Havadtő - -


Havadtő a Havad-patak partján fekvő Maros megyei falu, mely közigazgatásilag Gyulakutához tartozik. A Havad-patak egyébként itt folyik a Kis-Küküllőbe. Marosvásárhely pedig csupán 23 kilométerre fekszik a településtől.

Az első írásos forrás, mely konkrét említést tesz a településről, a XVI. században keletkezett. Ebben a forrásban még Havadtewként olvashatunk róla. Az 1910-es összeírások alapján a lakosság nagy része magyar, den nem elhanyagolható a németek és egyéb kisebbségek száma sem.

A település egészen 1920-ig, a trianoni...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély természeti értékei

Keressétek meg a Havadtő - rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Havadto sirkovei
Reformatus templom Erdoszentgyorgy
Rhedey kastely Erdoszentgyorgy
Gyulakuta -

Hozzászólások
Pixel
Alatta...
Most már megtaláltam...
Sötétben és sűrű ködben...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc